Højgravide Natasja fra "Luksusfælden" på TV3: Godt han forlod mig

Natasja venter barn nummer tre, men uden en mand til at hjælpe sig i hverdagen. Midt i et økonomisk kaos besluttede kæresten Tino at forlade familien. Natasja var i chok, men hun kom sig hurtigt og er nu lykkelig for sit liv som alenemor.

Tredje gang er ikke altid lykkens gang. I hvert fald ikke for 25-årige Natasja Uhd fra Esbjerg. To gange var hun og hendes et år ældre kæreste, Tino, enige om at gå fra hinanden, blandt andet på grund af økonomisk rod i forholdet. Men tredje gang var det helt og holdent Tinos egen beslutning.

Derfor er de hårde kendsgerninger for højgravide Natasja, at hun om kort tid er alenemor til tre små drenge, nemlig Liam på 5 år, Emil på 1 og ufødte Oliver, der forventes til verden den 2. oktober.

– Det er den bedste løsning, at vi ikke skal bo sammen mere. Først kunne jeg ikke forstå Tinos beslutning. Jeg var gravid, og vi ventede barn nummer tre midt i et økonomisk virvar, men jeg skal nok klare mig alene med drengene. Heldigvis har jeg min mor i nærheden. Hun er flink til at støtte. Børnene gør mig stærk, og sammen med dem er jeg i stand til at klare hvad som helst, siger Natasja.

Natasja har indrettet sig hyggeligt i sin lejlighed i et boligkvarter i Esbjerg øst. Hun har taget 100 procent hensyn til børnene, og der er legetøj overalt.

Liam på snart 6 år fortæller stolt, at hans lillebror Emil kunne gå allerede 10 måneder gammel, og de to brødre elsker hinanden. Snart kommer der endnu mere liv i lejligheden, når Oliver i begyndelsen af oktober gør Liam og Emil til storebrødre.

Så får Natasja som alenemor for alvor hænderne fulde. Det afskrækker hende ikke, tværtimod. Hun glæder sig til nummer tre, og han er lige så velkommen som de to første.

Havde 28 kviklån

For få uger siden kunne seerne opleve Natasja og Tino i TV3’s ”Luksusfælden”. Her fortalte de to unge ærligt om deres økonomiske genvordigheder. Tino var den af de to med mest rod i økonomien, men paradoksalt nok samtidig den med mindst lyst til at få orden i tingene.

- Man behøver ikke være familieekspert for at se i hvilken retning, Tinos og mit forhold gik. I vores syv år sammen har vi aldrig haft overblik over, hvad vores penge blev brugt til, og det tærede på kræfter og psyke. De økonomiske eksperter fandt ud af, at vi havde optaget 28 forskellige former for kviklån, og at vi til sidst skyldte 692.000 kr. alle mulige og umulige steder siger Natasja.

– Da vores økonomiske rod endelig gik op for os, var det var mere end vores forhold kunne klare. Udsigten til at skulle klare det alene var skræmmende i starten. Men jeg foretrækker at være alene med tre små børn og have styr på økonomien, end at leve i et forhold med konstant kaos og uvished om, hvorfra vi får penge til den næste liter mælk.

Da de økonomiske eksperter havde forhandlet med alle kreditorer, stod Natasja tilbage med en gæld på 126.000 kr. Takket være velvillige kreditorer er hun gældfri om et år eller halvandet.

Hjælper sin datter

Natasjas mor, Birthe Uhd, 60, har flere gange trådt til med hjælp. Det samme har Tinos familie. På et tidspunkt hævede Birthe Uhd 17.000 kr. fra en pensionsordning og lånte dem til Natasja. Pengene skulle Birthe have brugt til nye vinduer i sit hus, men nu blev der kun råd til at udskifte halvdelen.

– Det vigtigste for en mor og mormor er at hjælpe familien, når der er brug for det. Mine børnebørn er mit ét og alt, og så må både Natasja og jeg undvære. Natasja sagde for nylig, at mit hår er blevet langt. Det er fordi jeg sparer penge til frisør og hellere vil bruge dem på at hjælpe mine børnebørn, siger Birthe Uhd.

Natasja og Tino mødtes som teenagere på en efterskole i Lemvig. Han kom fra Sjælland, hun fra Vestjylland, men følelserne for hinanden kom først efter opholdet. De begyndte at skrive sammen, og de endte med at flytte sammen i en lejlighed i Esbjerg.

Hun var under uddannelse til social- og sundhedsassistent, da deres første barn, Liam, blev født den 24. oktober 2012. Selv om der ofte var knas i forholdet, blev Natasja gravid igen, og Emil blev født den 10. august 2017.

– Det var ikke planlagt, at Tino og jeg skulle have tre børn. Vi havde rod i økonomien, rod i kærligheden, rod i hovederne og rod alle steder. Det gik hårdt ud over vores forhold. Alligevel blev jeg gravid i begyndelsen af 2018, og en dag midt under tv-optagelserne ville han ikke mere. Det var svært, men senere blev det en lettelse.

Lillebror på vej

Da Tino meldte sig ud af ”Luksusfælden”, flyttede han en overgang til Sjælland. Han har på egen hånd forsøgt at få styr på sin økonomi og oplyser, at det går fremad. Planen er, at han vil bo i Esbjerg tæt på sine børn. Parret taler stadig pænt til hinanden, men de er enige om ikke at flytte sammen igen.

Natasja gik ledig en måned, efter at hendes barselsorlov med Emil udløb. Nu er hun snart klar til en ny orlov, når Oliver bliver født i begyndelsen af oktober. Alenemoren til snart tre drenge er ikke bange for fremtiden, men glæder sig tværtimod over, at hun har fået styr på tingene.

– Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst købte noget til mig selv. Alt går til børnene, og sådan vil det være, indtil jeg er gældfri. Selv om der ikke er meget at rutte med som eneforsørger, håber jeg snart at kunne tage ungerne med på ferie eller give dem en anden god oplevelse, siger Natasja.