Skæbner

Hold jer fra krysantemum-bomber

12. januar 2015 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Privat
Nytårsaften blev tre mænd dræbt på tragisk vis, da de i to forskellige tragedier affyrede ulovlige krysantemumbomber. Nu står enken til 37-årige Bo Schmidt Andersen frem på TV2. – Hold jer fra det skidt, siger Heidi Jensen til TV2.

Nytårsaften mistede Heidi Jensen sin kæreste, Bo Schmidt Andersen, 37, som blev dræbt, da han tændte en krysantemumbombe i haven ved sit hus i Assens ved Hobro. Nu står Heidi frem i TV2 for at advare andre mod at forsøge sig med de livsfarlige bomber.

LÆS OGSÅ: Mette er forsvundet

-Hold jer fra det skidt. Selvom man har prøvet det før, så er der mange ting, der kan gå galt, og det er noget, der skal håndteres af professionelle, siger Heidi Jensen til TV2.

-Bo havde i hvert ikke i sin vildeste fantasi troet, at det kunne gå så galt, siger Heidi Jensen, der advarer på TV2 sammen med sin afdøde mands bror, Jan Schmidt Andersen.

Vi vinker godnat

-Tyve minutter i elleve ville han skyde et batteri af i haven for vores lille på to år, fordi det kunne han se fra vinduerne af. Så vinker vi godnat og lægger ham i seng, fortæller hun til TV2.

LÆS OGSÅ: Mistede både kæreste og datter

Lidt senere gør Bo klar til at fyre en krysantemumbombe af for at fejre det nye år.

Men bomben når kun lige op af røret, før det eksploderer med så voldsom kraft, at Bo Schmidt Andersen bliver dræbt på stedet.

-Han tog ikke let på det, og det er ikke første gang, han fyrer sådan af. Han har altid passet på, når nogle skulle se på. Han stod ikke med cigar i munden og var pisse fuld, siger Bos bror, Jan Schmidt Andersen til TV2.

Du kan ikke hjælpe Bo

- Jeg tager min telefon og ringer 112, samtidig med at jeg løber derud. Jeg vil ned til ham. Jeg er sygeplejerske, så jeg tænkte, hvor farlig kan en raket være. Det kan jeg da lige ordne, og siger også til en af mine min store drengs kammerat, der vil hjem: "Nej slap nu af, vi går lige ned og ser, hvad det handler om", forklarer Heidi Jensen om den tragiske aften.

Men en af Bos kammerater standser Heidi, inden hun kommer ned til sin kæreste.

"Jeg er helt sikker. Du kan ikke hjælpe Bo", husker Heidi at vennen sagde til hende.

LÆS OGSÅ: Vera Gebuhr er død

Bo er død. Selvom han var erfaren med fyrværkeri, og selvom han var ædru gik det alligevel galt.

Nu håber Heidi, at hun kan forhindre andre i at bruge de farlige bomber ved at fortælle sin historie.

Bo Schmidt Andersen efterlader sig foruden Heidi Jensen, tre børn.

-Bo skal aldrig glemmes. Det er mit løfte til Bo. Børnene skal huske ham. Selvom det gør ondt, så snakker vi allerede om ham hver dag, siger Heidi Jensen.

Se familiens mindeside for Bo Schmidt Andersen på Facebook her.Sponsoreret indhold