Skæbner

Hulubulu-Lottes mand: Sådan tackler vi sorgen

7. februar 2017 Nina Sommer
Foto: Jacob Ljørring
Med blide strøg over det iltre, røde hår og kærlige ord i ørerne sov Mathilde Gersby, bedre kendt som Hulubulu-Lotte, ind i september i fjor. Nu prøver manden Søren og sønnen Hjalte at genfinde hverdagen uden den kvinde, der har betydet alt for dem.
Hulubulu-Lottes mand: Vi savner hende hver dag

Søren savner sin Hulubulu-Lotte

Dagligdagen startede allerede fire dage efter, at Mathilde blev bisat, hvor Søren tog på arbejde.

-  Det var rart at mærke dagligdagen og normaliteten igen, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Hulubulu-Lottes mand taler ud efter hendes død

Men dagen efter begyndte Søren at få det mærkeligt. Hans mave knugede sig sammen. 

Ramt af sorg

I første omgang troede han, at det var tarmslyng. Søren blev svimmel, og da han var hjemme og lagde sig på sofaen, kunne han for første gang mærke sorgen sætte sig i kroppen.

– Det var skræmmende, men det var nok også nødvendigt. Mit fokus havde ikke været på mig i lang tid, og det var som om, at min krop lige mindede mig om, at jeg også skulle tænke på mig selv.

LÆS OGSÅ: Hulubulu-Lotte: Mit liv skal ikke være uværdigt

Hverdagen kom efterhånden snigende ind på den lille familie. Søren kom tilbage på arbejdet, og Hjalte kom tilbage i skolen.

Sorgen skal ikke fylde alt

– Han har haft nogle dage, hvor det har været svært. Han har en enkelt gang ringet fra skole og sagt, at han ville hjem. Men vi skal også vænne os til, at sorgen ikke skal fylde alt. Derfor har jeg planer om, at vi skal have nogle fritidsaktiviteter sammen. Noget, der er med til at skabe det nye liv og en hverdag, fortæller Søren, der efter sin kones død har fortsat hendes kampagne for at få indført aktiv dødshjælp i Danmark. 

LÆS OGSÅ: Se video: Hulubulu-Lotte kæmpede til det sidste

– Det var netop Mathildes kærlighed til livet, der gjorde, at hun ikke ville derud, hvor det ikke var værdigt mere. Hun ville herfra, mens livet stadig var værdigt for hende at leve, forklarer Søren.

Søren skal nu vænne sig til ikke hele tiden at være i alarmberedskab. Samtidig er der også frigivet en masse tid. Han venter i øjeblikket på at starte i et nyt job, så der er masser af tid til, at tankerne kan få frit spil.

Læs hele historien om Søren og hans sidste tid med sin elskede Mathilde. Det er i det nye Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 8. februar 2017.

Her kan du se nogle rørende billeder af Søren, Mathilde og Hjalte:

Søren savner sin Mathilde

Sponsoreret indhold