Skæbner

Hun var besat af mænd

16. december 2020 Helle Hartz Illustration: Silja Lin
Jeg boede til leje hos Ditte, som virkede sød og rar. Men hun var besat af mænd - eller troede, de var besat af hende. Til sidst måtte jeg flytte, fordi hun også havde romantiske ideer om min kæreste.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det føltes, som om jeg havde vundet i lotteriet, da jeg fik tilbudt et dejligt stort værelse i en lejlighed. En af mine kollegers bekendte stod og manglede en bofælle, pengene var små, og jeg var dødtræt af at bo hos mine forældre.
Min nye bofælle hed Ditte, og mit første indtryk af hende var positivt. Hun var sød og knoklede op og ned ad trapperne sammen med den flok af venner, der var mødt op for at hjælpe, da jeg flyttede ind.

Det eneste, jeg vidste om hende, var, at hun var 27 år og at hun havde søgt ind på de forskellige skuespillerskoler uden held. Ditte fortalte, at hun var enebarn, og at hendes forældre var velhavende og havde købt lejligheden til hende. Efter flytningen spurgte hun: ”Hvem var ham den høje, der hjalp? Han flirtede helt vildt med mig”. Jeg blev overrasket over, at hun talte om min ven, Andreas, for jeg havde aldrig oplevet, at han så meget som kiggede på andre kvinder.

Mens tiden gik med at finde mig til rette i mit nye hjem, mødte jeg Jonas. Han arbejdede på en cafe ved siden af mig og havde flere gange været inde butikken for at hente friske buketter til bardisken. Der var gnister mellem os og inden længe var vi et par. Ditte advarede mig mod at date en tjener, da de altid flirtede med hende, når hun var i byen. Jeg blev lidt nysgerrig og spurgte ind til hendes kærlighedsliv. ”Det er svært når man er skuespiller. Mænd bliver så nemt jaloux af al den opmærksomhed jeg får”, svarede hun. Jeg kom næsten til at grine af hendes selvhøjtidelighed, men i stedet foreslog jeg, at vi gik ud og fik en øl.

”Gud, kan du se ham med slipset? Ham mødte jeg til en fest engang, og han klistrede til mig hele aftenen. Jeg håber altså ikke, at han ser mig”, sagde Ditte, da vi havde sat os. Jeg kiggede diskret over, hvor der sad fire mænd og drak øl, mens de havde en højrøstet diskussion om fodbold. ”Ham skal du ikke være nervøs for, han har ring på”, sagde jeg. ”Gifte mænd er de værste, dem kan man slet ikke gå i fred for. Han har allerede gloet på mig flere gange”, sagde Ditte. Jeg begyndte at finde Dittes mandesnak trættende, så jeg skiftede emne. Snart kom endnu et par gutter og spurgte, om de måtte låne en stol af os, og jeg nikkede og talte videre, men Ditte afbrød. ”Så du hans blik? Hvor er det typisk. Mænd fatter aldrig, at man ikke altid gider være en del af kødmarkedet”, kværnede hun løs.

De næste dage holdt jeg Ditte på afstand, men hun ville tit snakke og jeg ville gerne holde en god stemning, så vi endte flere gange med at snakke og hun fik altid drejet samtalen ind på mænd. I mit stille sind morede jeg mig over hende, men morskaben stoppede brat den dag, min egen kæreste blev en del af hendes sygelige fantasiverden.

Jonas havde overnattet hos mig, og om morgenen stod han op og gik i bad. Jeg hørte, at han sagde godmorgen til Ditte ude i gangen, og lidt senere drak vi alle tre en hurtig kop kaffe i køkkenet. Jonas og jeg aftalte at ses efter arbejde, og i løbet af dagen fik jeg en sms fra Ditte. “Kan du ikke spise hjemme i aften? Der er noget vi skal tale om.” Jeg troede det handlede om noget praktisk så jeg aflyste min aftale med Jonas. Selv om det var mandag aften, havde Ditte åbnet en flaske vin, og hun allerede havde drukket et par glas. ”Helle, vi er nødt til at tale sammen. Selv om det kommer til at gøre dig ked af det. Men det er for din egen skyld”, begyndte hun teatralsk og fortsatte: ”Ja, du så det vel selv i morges? Jeg var knapt kommet ud af mit soveværelse, før han kom rendende og savlede, og det var umuligt at drikke en kop kaffe alene i køkkenet”, proklamerede hun. ”Jeg synes, at det er synd for dig, og han er slet heller ikke min type”, sluttede hun. Det her var simpelthen for meget. Havde hun fuldstændig glemt, at jeg selv havde været til stede samme morgen? Det var mig der havde drukket kaffe med Jonas, da hun kom derud?

Dagen efter flyttede jeg hjem til mine forældre igen. Nu er der gået tre måneder, og Jonas og jeg er så sikre på vores forhold, at vi snart skal have fælles adresse. Jeg har ikke set Ditte, siden jeg flyttede, men min kollega fortalte, at den pige, der overtog værelset efter mig, allerede er flyttet igen. Hun blev nok også træt af at være vidne til Dittes forskruede dramaer.

Se også: En gang utro, altid utro

Sponsoreret indhold