Skæbner

Hund overlevede 45 min i iskoldt vand

13. februar 2013 af Louise Søgaard / Foto: Morten Mejnecke og Michael Jørgensen/Polfoto
Med sin snude og forpoter på kanten af isen, lå Toddy og kæmpede for sit liv ude af stand til at bevæge sig. Han var faldet igennem isen på Roskilde fjord og på land stod hans ejer Tine og så til. Tine Schultz fra Frederiksværk frygtede at gå hjem og fortælle sin datter om Toddys død. Men Toddy overlevede de mange minutter takket være sit fedt og en imponerende redningsaktion.
Toddy er glad for at være tilbage i familiens favn
Toddy er glad for at være tilbage i familiens favn

Familien Schultz kan takke dygtige redningsdykkere for, at deres hund Toddy stadig lever, men de kan også takke dem selv en smule. Den eneste grund til, at Toddy stadig var i live, da Falck, redningsdykkere og dyreambulance dukkede op efter 45 minutter, er Toddys velfodrede skikkelse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den fire år gamle hund har altid været tyk, og hvor det til tider kan være en ulempe at veje så meget, var det ganske afgørende for, at Toddy overlevede dramaet i det kolde vand i mandags.

LÆS OGSÅ: Hold hunden i form med yoga - eller doga, som det bliver kaldt

Denne sektion er sponsoreret af Hill's

For at gøre dette muligt, laver vi det dyrefoder af højeste kvalitet, som er tilgængeligt på markedet med vores Prescription DietTM og Science PlanTM dyrefoderserier.

http://www.hillspet.dk/

Løb efter ænder

Isen i Roskilde fjord var ved at tø, og derfor kunne den ikke holde den lille hund, som løb fra sin ejer, Tine Schultz, på deres gåtur langs vandet. Der lå en flok ænder i sejlranden, og da Toddy er en jagthund, løb han ud over isen mod dem, og faldt igennem, hvor isen blev grå.

- Det er det værste jeg nogensinde har oplevet. Egentlig har jeg aldrig rigtig brudt mig om Toddy, men min datter elsker ham, og nu er jeg også blevet utrolig glad for ham. Det var frygteligt at stå der og se på, mens han kæmpede for sit liv og led. Jeg var sikker på, at jeg var vidne til hans langsomme død, fortæller 51 årige Tine Schultz, der bor i Frederiksværk med sin datter, søster og niece.

En mærkelig hund

Toddy er søsterens hund, som hun anskaffede for at holde Tines West Highland White terrier JJ ved selskab. De fik ham billigt, for han var ikke en helt normal hvalp. Han var tyk allerede som hvalp og helt sin egen. Familien er enige om, at hvis han var et menneske, så havde han nok fået en diagnose.

-Toddy er virkelig ikke som andre hunde. Han er en enspænder og bange for alt. I skoven kan han knurre af sten og grene. Han går til angreb på biler og tromler bare af sted uden at se sig for. Men det er derfor at jeg elsker ham. Han har så meget personlighed, fortæller 14-årige Anne Cecilie.

LÆS OGSÅ: Sådan håndterer du en stresset hund

Hun er glad for, at det ikke var hende, som gik med Toddy den mandag eftermiddag, som hun ellers plejer, når hun kommer hjem fra skole. Hun var helt sikkert løbet ud efter sin hund, og så var redningsaktionen endt langt mere dramatisk.


Toddy lå og peb

Heldigvis blev mor Tine på land, og da det blev klart for hende, at Toddy ikke selv kunne komme op på isen igen, ringede hun 112, der bad hende ringe til dyrenes vagtcentral på 1812 i stedet. Alt imens Tine desperat forsøgte at tilkalde hjælp, lå Toddy helt stille i det iskolde vand med poterne og snuden på kanten og peb.

- Pludselig dukkede to hold redningsmandskab op. De pakkede mig ind i et folietæppe og ville have mig ind og sidde i ambulancen, så jeg så ikke redningsaktionen, men nu har jeg jo set billederne, og jeg er dybt taknemmelig for, at seks voksne mænd tog mig seriøst og ville hjælpe med at redde Toddy, siger Tine

I vandet efter Toddy

Falckredder Sonny Juul fra Station Farum så til gengæld det hele. Han stod på land og så til, mens redningsdykkeren Casper Rossen, 36, fra Frederikssund og Halsnæs Brand- og Redningsberedskab gik ud på isen efter hunden.

- Det så ud som om, at Toddy ikke kunne røre sig. Jeg tror at dens skæg var frosset fast til iskanten, for ellers var den nok sunket under vandet, fortæller Sonny, der kørte Tine og Toddy til Frederiksværk dyrehospital, så snart Toddy var oppe på land.

LÆS OGSÅ: Lille hund befriet, fire år efter den blev kidnappet fra sin ejer

Dagen hvor Tine lærte at elske Toddy

Redningsdykkeren Casper som var i vandet efter Toddy er glad for, at hans anstrengelser ikke var forgæves. Han var iklædt en tørdragt, som gør det nemt at holde varmen i det kolde vand.

Han skelner ikke mellem dyr og mennesker, når det handler om at redde liv. Den dag reddede han Toddys liv og sådan gik det til, at Toddy vandt Tines hjerte. Nu er hunden Toddy elsket af alle i familien, og han kunne ikke have det bedre.

Sponsoreret indhold