Skæbner

Hurra - nu vokser min mave igen

6. december 2013 af Mikkel Milsgaard Foto: AOP
Inger Marie Amundsen vejede 116 kilo, før hun ændrede sin livsstil - og blev gravid.

For Inger Marie Amundsen er tre års kamp imod kiloene endt i lykkelige omstændigheder. Efter den 25-årige hjemmesygeplejerske gik ned i vægt, lykkedes det at blive gravid. Nu glæder hun og ægtemanden Jostein sig over, at de tre års kamp har båret frugt, og der igen er en vidunderlig, uvurderlig belønning på vej.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: 5:2-diæten: Trine er glad uden mad

Årets slanker

- Med en topvægt på hele 116 kilo havde jeg store problemer med at blive gravid. Det ændrede sig heldigvis, efter jeg gik 15 kilo ned i vægt i løbet af kort tid, fortæller Inger Marie Amundsen fra Ottestad i Norge.

LÆS OGSÅ: Kom godt i gang med Raw Food

Et flot vægttab på samlet 50 kilo gjorde hende for nylig til årets slanker i Norge. De mange kilo var kommet på sidebenene, efter hun og Jostein blev gift i 2007, og de sammen flyttede til byen Stange, hvor han skulle arbejde som butikschef, og hun skulle gå i skole.

LÆS OGSÅ: Guide til 9 populære slankekure

Blev trøstespiser

Mens Jostein arbejdede mange timer om dagen, gik hun ofte rundt derhjemme alene - og tiden brugte hun blandt andet på at guffe usund mad og søde sager. Hun blev trøstespiser, og det kom hurtigt ud af kontrol.

LÆS OGSÅ: Kom godt i gang med stenalderkost

- Jeg følte mig ensom. Jeg kendte ingen, og jeg kedede mig. Tiden brugte jeg foran tv'et, hvor jeg sad og spiste. Jeg tog nok 30 kilo på i løbet af de tre år, mens jeg studerede til socialpædagog, fortæller Inger Marie.

Vand i stedet for søde sager

Da badevægten viste 116,6 kilo, tog hun imidlertid tyren ved hornene og besluttede sig for at ændre livsstil. Løsningen blev et slankekursus for overvægtige, som ønskede at gå 20 kilo ned i vægt eller mere.

LÆS OGSÅ: Kom godt i gang med Verdens Bedste Kur

- Det gik overraskende godt at ændre alle de indgroede vaner. De fleste uger gik jeg ned i vægt. Jeg lærte at tage mig sammen igen, når jeg en gang imellem var faldet i, og jeg indså, hvor klogt det er at tage et glas vand eller gå en lang tur, når trangen til søde sager melder sig, siger Inger Marie stolt.

Gravid efter vægttab

Den største ambition med at gå ned i vægt var dog drømmen om at blive mor. Lykken var derfor også stor, da Inger Marie pludselig blev gravid, samtidig som vægten for første gang i mange år nærmede sig et tocifret tal.

LÆS OGSÅ: Kom godt i gang med South Beach Kuren

- Jeg var meget bevidst om at holde fast i livsstilen under svangerskabet. Jeg tog derfor ikke mere end syv kilo på, og de forsvandt straks efter fødslen, fortæller Inger Marie, som blev mor til datteren Mathea.

Vil undgå unødig vægtforøgelse

Gaderobeskabet med de mange klæder til "store kvinder" er for længst blevet fornyet. Og for nylig tilsmilede lykken Anne Marie og Jostein igen.

LÆS OGSÅ: Kom godt i gang med 8-Timers Kuren

- Jeg er gravid og har termin til foråret. Også denne gang vil jeg have fokus på at undgå unødig vægtforøgelse, siger Inger Marie.

Sponsoreret indhold