Skæbner

Hvem er min mor

3. august 2015 Nina Sommer
Gregers Kirdorf
Som barn blev Marcus mobbet med, at han ikke lignede sine forældre. Hans familie var alle lyshårede, mens han har mørke øjne og sort hår. Som 13-.årig fik han sandheden: Hans forældre var ikke biologiske. Fertilitetsklinikken havde forbyttet æggene fra en iransk kvinde. nu kæmper Marcus for at finde sin biologiske mor

Ansigtsudtrykkene er alvorlige. Marcus’ far kigger ned i bordet, og hans mors øjne er allerede våde, selv om ordene endnu ikke er blevet sagt. Denne morgen er anderledes end de andre. Hans mors sædvanlige insisteren på, at han skal i skole, er udeblevet, og da han står op, er både hans mor og far til stede.

LÆS OGSÅ: Blev forbyttet som spæd

'Har jeg gjort noget galt', når han lige at tænke, før han forstår, at ansigternes alvor hverken drejer sig om de evindelige slåskampe eller om manglende skoleglæde.

– Du er ikke vores barn, får hans mor lige fremstammet, før tårerne får frit løb. Hun holder ham i hånden. Det samme gør hans far, og mens de forklarer Marcus, hvordan fertilitetsklinikken har begået en stor fejl, begynder brikkerne at falde på plads for den 13-årige dreng.

LÆS OGSÅ: Jeg fik det forkerte barn med hjem

– Det var ikke overraskende på nogen måde. Faktisk mere en åbenbaring, og inderst inde blev jeg nok også glad. Jeg havde indtil da troet, at der var noget galt med mig. Jeg havde undret mig over, hvorfor jeg ikke lignede mine forældre, og når de andre råbte, at jeg var adopteret, begyndte jeg jo at tro, at det var sandt. Jeg sagde til min mor og far, at jeg ikke var vred, og uanset hvad der skete, så var de mine forældre.

Læs resten af historien i ugens Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 5. august 2015

  • Sådan opdagede hans forældre fejlen

  • Mobning var ved at tage livet af Marcus

  • Derfor vil han finde sin biologiske mor

Sponsoreret indhold