Skæbner

Hvem skal passe min datter, når jeg dør

24. januar 2013 af Louise Søgaard / Foto: Morten Mejnecke
Ester på 22 år bor stadig hjemme hos sin mor Majbrit på 58 år. De to har altid været uadskillelige, for Ester har en hjerneskade, som betyder, at hun ikke er alderssvarende. Mor Majbrit er Esters eneste støtte og kærlighed, men Majbrit har kræft og skal snart dø. Og hun frygter, at ingen andre vil hjælpe Ester.

Et brev havnede på Ude og Hjemmes redaktion. Det var til claivoyant Anne-Marie Østersø fra en kræftsyg mor, som var bange for at efterlade sin udviklingshæmmede datter hjælpeløs og alene i verden, når hun dør.

LÆS OGSÅ: Clairvoyant opklarer Lissis søns mystiske død

Brev til Ude og Hjemmes clairvoyant

Kære Anne-Marie.

Efter jeg fik konstateret kræft i dec. 2010, er jeg bange for at dø før min datter er "klar" til det". Hun har et handicap og kan ikke klare sig selv, men skal have hjælp. Jeg mener ikke, jeg har givet op over for kræften, selv om den har spredt sig.

Lægerne giver mig ikke rigtig svar på, hvor længe jeg har tilbage. Jeg ved godt, de ikke kan sætte en dato, men de ved nok, hvor længe man ca. kan leve med den slags kræft, jeg har.

Nu ikke mere kræft. Håber du kan se noget godt for min datter.

Kærlig hilsen

Majbrit Bjørn Petersen

Ønsker du også svar på et spørgsmål?

Lægerne har opgivet

Majbrit er 58 år og har brystkræft. Hun har været igennem en grim omgang kemo, men ingen operation. Knuderne var for små. Nu får hun kun piller, som skal sætte kræften i bero, og de har virket i et års tid.

-Jeg har slet ikke tal på, hvor mange piller jeg spiser hver dag. Men jeg kan mærke, hvordan mine kræfter langsomt bliver svagere og smerterne værre. Men jeg kan ikke dø i fred, så længe jeg er bange for, at Ester bliver helt alene i verden, siger Majbrit der bor i rækkehus i Køge med sin datter Ester på 22 år.

Hun håber, at hun får lov at blive 60 år, og at hun kan nå at finde selskab til Ester, der ikke kan klare sig selv. Pga. iltmangel ved fødslen har hunnnnnnn et en hjerneskade.

Håb for datter

- Det bedste ville være, hvis Ester flyttede sammen med en kæreste eller en veninde. Men Ester har ikke nogen særlig interesse for det med kærester. Hun har en, som hun kun taler med en gang om måneden. Hun har venner og veninder fra de efterskoler, som hun har gået på, men de har jo også handicaps og bor spredt i hele landet, fortæller Majbrit og fortsætter:

- Jeg er bange for, at Ester bliver helt alene, når jeg dør. Jeg har skam søskende, som har lovet at se efter Ester, men jeg ved jo, at alle folk har travlt nok med deres eget liv, også min familie, siger den bekymrede mor til Ude og Hjemme.

Kan ikke bo alene

I virkeligheden burde Køge Kommune sørge for, at Ester boede et sted, hvor hun kunne få et ordentligt liv med selskab både i form af ligesindede unge handicappede og plejepersonale, mener Majbrit.

I stedet har Køge Kommune tilbudt Ester en toværelses lejlighed ikke langt fra sin mor med besøg hver dag fra en hjemmehjælper. Det bekymrer Majbrit, fordi Ester aldrig har boet alene.

-Jeg kender jo min datter, og hun kan ikke ret meget selv. Hun har brug for en voksen, som fortæller hende, hvad hun skal gøre. Det svarer til at bede en lille pige om at bo alene, sørge for indkøb og madlavning og betale regningerne selv, siger Majbrit.

LÆS OGSÅ: Uni fik kontakt med sin afdøde far

Clairvoyant Anne-Marie Østersø´s svar

Hej Majbrit

Jeg kan se, at hun er pige, som jeg måske vil kalde en drenge-pige. Dette handler ikke om, hvordan hun ser ud, men mere hendes tankegang. Hun er en pige, som med tiden vil få mere og mere mod på dette liv.

Din datter vil fra året 2015 stå ved et vendepunkt i sit liv. Her vil der ske mange gode ting for hende. Når jeg kigger på sigt, ser jeg en kvinde, som vil klare sig godt og få mange af sine drømme opfyldt, så jeg føler ikke, at du på sigt skal bekymre dig om hende.

KH Annemarie

Sponsoreret indhold