Hverdagens helte

Ofrede sin finger for at redde søn

11. juni 2009 af Mikkel Milsgaard. Foto: Gregers Overvad
Peter Olsen reddede fem-årige Viggo fra brændende bil. Det kostede en finger

Fem-årige Viggo og hans far, 40-årige Peter Olsen, var på vej til svømmehallen i Slagelse, da en mindre ladbil kom kørende og bragede direkte ind i højre side af fronten på deres bil.

Ved uheldet blev faderens finger klemt fast mellem bilens instrumentbræt og rattet. Heldigvis sad Viggo som altid fastspændt i sin autostol på bagsædet og var ikke umiddelbart kommet til skade ved det voldsomme uheld.

- Men pludselig hører jeg Viggo sige omme fra bagsædet, at bilen brænder. I sekunderne efter sammenstødet er det hele lidt tåget, men så mærker jeg også varmen nede ved mine sandaler. Ilden begyndte at trænge ind fra motorrummet, og jeg fik travlt med at forsøge at komme fri, så jeg kan få reddet Viggo ud af bilen. Men så var det jo, at den pokkers finger sad fast, fortæller Peter Olsen fra Slagelse.

Til sidst så han ingen anden udvej end at ofre sin finger for at redde sønnen. Han bed tænderne sammen og brugte al sin vægt og styrke. Det lykkedes ham at komme fri, men det kostede yderste led af højre ringfinger, og det var ifølge Peter en utrolig smertefuld oplevelse.

Ulykken skete lørdag den 23. maj, da Peter og Viggo skulle mødes med Viggos mor Jane, 36, og lillesøster, tre-årige Kamma, i svømmehallen.
I dag er forældrene lykkelige over, at de gjorde sig umage med at finde de sikreste autostole til børnene:

- Hvis ikke Viggo havde siddet i en autostol, der beskytter hans hoved og nakke, havde han slået hovedet ind i sidestolpen, og så kunne uheldet have været langt mere alvorligt, vurderer Peter Olsen.

Jane er også lykkelig for, at der ikke skete mere med Peter og Viggo.

- Der mangler ganske vist lidt af Peter, men han er nu stadig den samme, siger Jane med et smil, som selv oplevede at trille rundt med bilen på vej hjem fra håndboldtræning for mindre end et år siden.

Læs hele artiklen i Ude og hjemme nummer 24

[email protected]

Sponsoreret indhold