Skæbner

Hvorfor dræbte Lisa sin mor

21. september 2015 Morten Nøhr Mortensen
På under et år forvandlede Lisa Borch sig fra en helt almindelig teenager til en iskold morder, der var draget af islam og brutale henrettelsesvideoer fra Mellemøsten. Som kun 15-årig endte hun med at dræbe sin egen mor. Forleden blev den blonde nordjyske pige dømt ni års fængsel.

Det var på en måde skræmmende, da 16-årige Lisa Borch i sidste uge gik mod retslokale A i Retten i Hjørring for at modtage sin straf. Hun havde en bevæbnet betjent på hver sin side, og hun bevægede sig fremad med en let tilbagelænet lidt svajende gang. Armene var bøjet og hænderne let knyttet ved maven. Det var som om hun med sit kropssprog alene sagde, "I kan rende mig". Med sit fuldstændigt udtryksløse ansigt virkede hendes påtagede selvsikkerhed og afmålte kulde voldsomt malplaceret. Ikke mindst, da hun en kort overgang fløjtede en strofe, som om hele verdens barske realiteter ikke rørte hende det mindste.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bedøvet af piller

LÆS OGSÅ: Liget i slagtekarret

Men det MÅ det have gjort. For lille blonde Lisa fra landsbyen Kvissel ved Frederikshavn var på vej til det foreløbige slutpunkt i en uforståelige tragedie. Lisa Borch var på vej til at få ni års fængsel. Som kun 15-årig havde hun sammen med sin 29-årige irakiske kæreste dræbt sin mor i en nøje planlagt likvidering. 40-årige Tine Rømer Holtegaard blev berøvet sit liv i sin egen seng, da hun delvist bedøvet af sovepiller blev stukket tyve gange i brystet. Det var tilmed en mor, der altid havde været der for sin datter. Konfirmationsbilledet taler sit tydelige sprog.

Kikkede på tvillingesøster

LÆS OGSÅ: Hun kvalte otte af sine børn

I et enkelt splitsekund afslørerede den nordjyske teenager dog, hvad der betød noget for hende, da hun gik gennem forlokalet. Tæt ved døren kastede hun et stjålet blik mod en gruppe mennesker, der stod lidt væk omkring et lille cafebord. Det var hendes enæggede tvillingesøster Line og hendes stedfar Jens Holtegaard, som praktisk talt havde været hende far, siden hun var helt lille. Det var de mennesker, hun havde ramt så hårdt. Hun havde frataget Line sin mor. Og Jens sin elskede kone. Selv havde hun mistet alt.

Ude og Hjemme har besøgt enkemand Jens Holtegaard, der taler ud om den radikalisering, der på under et år gjorde Lisa Borch til en tikkende bombe - der sprang.

Læs hele historien i Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 23. september 2015

Sponsoreret indhold