Skæbner

Hypnose fik fart på vægttabet

15. april 2013 af Mikkel Milsgaard
162 kilo. Så meget vejede Kristine Holst, da badevægten stod på sit højeste. I marts 2012 gennemgik hun derfor en gastric bypass-operation for at komme af med de mange kilo. Hun tabte sig 40 kilo – men så stod vægten pludselig stille. I dag er næste skridt imod målet, som er 85 kilo, taget med hjælp fra hypnose

- Forestil dig, at du står på toppen af en udendørs trappe med 10 trin. Langs den ene side er der et smukt formet gelænder, som du kan tage fat i, hvis du har lyst.
27-årige Kristine Holst fra Nykøbing Falster ligger afslappet i den sorte læderlænestol med et tæppe over sig. Trin for trin forsvinder hun ind i en dyb hypnose, mens hypnotisør Torsten Nielsens stemme messer.

Skruer på knap i hypnose

På et tidspunkt ankommer Kristine i sin hypnose til et rum med nogle knapper, som kan justeres:
- Der er også en knap, hvorpå der står usunde måltider og søde sager. Har du en fornemmelse af, hvad den står på lige nu?

Kristine, der er i hypnose, bekræfter. Knappen er fundet.
- Prøv at forestille dig, at du skruer den ned på ét, siger Torsten.

Mødte muren

I oktober 2011 vejede Kristine 162 kilo, fordelt på 180 centimeter.
I årevis havde hun forgæves forsøgt at tabe sig med forskellige slankekure - men hver gang var det dét samme mønster: Hun tabte sig, og tog det hele på igen - plus lidt mere.

Den 14. marts 2012 gennemgik Kristine en gastric bypass-operation. Det betød, at hun i løbet af kort tid tabte sig 40 kilo. Men så mødte hun pludselig muren - og i fire måneder flyttede pilen på badevægten sig ikke. Kristine manglede kort sagt en kickstart, som kunne bringe hende videre imod delmålet: At komme under de 100 kilo.

LÆS OGSÅ: Hvad er en fedmeoperation:

Trang til søde sager

Den 17. januar i år lå hun derfor i lænestolen hos hypnotisør Torsten Nielsen i Haslev. Og hypnose har tilsyneladende hjulpet hende på rette spor igen.

- Jeg har ikke rørt søde sager siden. Jeg nøjes med sukkerfri tyggegummi eller Läkeroler, siger hun.

- Jeg har vel været omkring otte år, da min mor blev opmærksom på mit vægtproblem. Jeg kom blandt andet til sundhedsplejerske, diætist og egen læge. Men det eskalerede først rigtigt omkring 7. klasse, hvor vi begyndte at gå til købmanden i frikvarteret. Man kunne købe romkugler for fem kroner, husker hun.

LÆS OGSÅ: 5 typer af slanke-te, der virker

En lang kamp

Op til sin konfirmation tabte Kristine sig 10 kilo, men efter konfirmationen blev de samme usunde dyder fundet frem igen. Hun gik i klub og spiste slik og pommes frites.
De mange års kamp mod vægten har i dag lært hende, hvad den største udfordring er.
- Det er nemt at tabe sig, men det er svært at holde vægten. Det betyder også, at min vægt i mange år har bevæget sig som en yo-yo. Jeg er blevet klar over, at det kræver en total livsstilsændring, siger Kristine.

Sidste udvej

Den første tanke om en fedmeoperation fik hun i 2008, hvor to af hendes veninder havde været igennem det samme. Siden satte hun sig grundigt ind i stoffet:
- Jeg føler ikke, det er den nemme løsning, selv om nogle måske vil sige det. Men jeg har prøvet så mange ting, at jeg følte, det var sidste udvej. Desuden skal jeg jo tage piller og have indsprøjtninger med B12-vitamin resten af livet, så det er ikke bare nemt, siger Kristine.

Ændret underbevidsthed

I dag mærker hun ikke sult, og hendes mavesæk er kun på størrelse med et hønseæg. Derfor skal hun også være ekstra dygtig til at passe sine måltider, så hun får det nødvendige at spise i løbet af dagen.

- Hele mit liv har jeg kæmpet med trangen til søde sager. Den trang blev ikke fjernet med operationen. Det var jo ikke hovedet, jeg blev opereret i. Ved hjælp af hypnose har jeg ændret min underbevidsthed, så
trangen i dag er helt væk, siger hun.

Slankeklubben har også hold for fedmeoperede - læs mere her og meld dig ind

Ny motivation

Hypnose har også påvirket Kristine, så hun føler langt større motivation for at passe sin træning i det lokale træningscenter. Hun træner op til fem gange om ugen. Spinning, boksning, body pump, zumba og mave-/rygtræning.

Et måltid kan bestå af kylling og lidt salat. Desuden får Kristine mellemmåltider i form af barer og shakes fra et slankeprodukt. Hendes vægtkurve forløber indtil videre efter planen, og hvis alt går vel, vejer hun mellem 85 og 90 kilo ved udgangen af 2014.

- Det ville være fantastisk, hvis det lykkes, siger hun.

Kristine Holst er tilknyttet BMI Brikken, som er et non-profit-netværk for bl.a. overvægtige, der har været
igennem en fedmeoperation. Læs mere på: www.bmibrikken.dk

Sponsoreret indhold