Skæbner

Hypnose tog Evas angst for at føde

6. oktober 2014 af Louise Søgaard, Foto: Gregers Overvad
Evas første fødsel endte dramatisk og oplevelsen satte sig som et alvorligt traume i hende. Hun turde ikke at føde igen. Derfor var Eva sikker på, at hun skulle have et kejsersnit, da hun atter blev gravid. Men ved hjælp af terapi og hypnose hos jordemoder Benthe Dandanell, overvandt Eva sin angst.

-Da de hev ham ud, føltes det som et overgreb. Det var så smertefuldt, at jeg fik en form for ud af kroppen oplevelse. Jeg hørte nogen brøle som et vildt dyr og en kvinde skrige Nej! Først bagefter gik det op for mig, at det var min egen stemme og mine brøl. Jeg var så chokeret af smerten, at jeg ikke kunne forholde mig til min søn, da de lagde ham på min mave. Det undrede mig, at de kunne forvente, at jeg kunne være glad så kort tid efter mit livs værste oplevelse. Jeg blødte fra livmoderen og blev derfor kørt til operation. Det eneste jeg tænkte var: Yes! Så kan jeg endelig sove, fortæller 34-årige Eva om sin første fødsel.

Første fødsel var et traume

Hendes stemme er alvorlig og hendes øjne, der bliver blanke og sørgmodige afslører hvor ubehagelige minderne stadig er. Men i det mindste hverken græder eller ryster Eva. Før hun mødte jordmoder og terapeut Benthe Dandanell, kunne hun ikke tale om sønnens fødsel, uden at blive meget ked af det. Længe efter fødslen havde Eva det skidt. Både på grund af traumet og på grund af det store blodtab, hun havde lidt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

kommer hos mig, har en traumatisk fødsel bag sig, og de har brug for at genvinde tilliden til deres krop og deres partnere. Hvis man har haft en traumatisk fødsel, bør man ikke vente, men bede om at tale med en jordemoder om det. En fødende kvinde er utrolig sensitiv, og hun kan nemt have misforstået stemmeføring eller stemninger i situationen. Det er vigtigt at få talt ud om med de mennesker, som var til stede. Ellers bliver det til et traume, som skal behandles senere, forklarer 58-årige Benthe.

Du kan læse mere om fødselshypnose og Benthe Dandanell på hendes hjemmeside her

Vil du læse flere virkelige fødselsberetninger? Så klik ind på MAMA.dk her

Sponsoreret indhold