Skæbner

I dag tager Jane sit eget liv

9. januar 2014 af Søren Johannesen, foto: Morten Mejnecke
53-årige Jane Hoffmann skal dø i dag. I aften tager hun sin elskede mand, Kim, 59, i hånden i et lokale på selvmordsklinikken Dignitas i Zürich i Schweiz og trykker på en knap, så giftstoffet pentobarbital bliver skudt ind i hendes krop via en sonde. Fire minutter senere vil hun dø.
I aften kysser Jane sin familie farvel for sidste gang. Så tager hun sit liv.
I aften kysser Jane sin familie farvel for sidste gang. Så tager hun sit liv.

 

 

- Ja, jeg er afklaret. Og jeg er helt sikker. Jeg er ikke bange, men jeg er ked af det. Jeg er ked af at skulle sige farvel.

LÆS OGSÅ: Janes sidste jul med familien

Sådan sagde 53-årige Jane Hoffmann til Ude og Hjemme, da hun i går begav sig ud på sit livs sidste rejse. Sammen med sin mand og børn fløj hun til Schweiz, hvor hun i aften vil tage sit eget liv på selvmordsklinikken Dignitas. Jane lider af den uhelbredelige sygdom ALS.

Børnene ikke med i lokalet

Jane og familien har besluttet, at børnene, Rikke, 23, og Rune, 26, ikke skal være med inde i lokalet, når det sker. De venter i stedet på hotellet, Engimatt, fem huse derfra.

LÆS OGSÅ: Kim ville følge sin Jane i døden

Når Jane er død, kommer børnene ind og ser hende en sidste gang.

Ude og Hjemme fulgte i går Jane til flyet i Københavns Lufthavn. Jane og familien ankom med toget fra Aarhus kl. 12.37.

Jeg er stolt af mine børn

Jane, som har siddet i kørestol, siden hendes sygdom for alvor tog fart i efteråret, var trist men fattet. Hun og familien har sagt det, de skal sige til hinanden - de har sagt farvel. Nu manglede bare den sidste afsked.

LÆS OGSÅ: Rikke støtter sin mors ønske om at dø

- Det, der gør mest ondt på mig nu, er de andres sorg. Men jeg er stolt af mine børn. De har passet og plejet mig hele vejen igennem, lød det fra Jane, mens hun sad og ventede på Swiss Air maskinen i Falcks assistancecenter i lufthavnens transithal.

Flyet var forsinket men lidt før kl. 15 blev familien endelig kaldt ud til gaten A 14. Rikke skubbede selv sin mor hele vejen derud.

Masser af kærlighed

Inden Jane gav Ude og Hjemmes medarbejdere et sidste knus, sagde hun:

- Hvad er det vigtigste her i livet? Det er et godt helbred og kærlighed. Så er man rig, hvis man har det. Og jeg har i hvert fald det sidste. Jeg har været heldig. Det ved jeg.

LÆS OGSÅ: Janes sidste ferie med familien

Efter ankomsten til Schweiz i går eftermiddags skulle Jane til en psykologsamtale på selvmordsklinikken. Endnu en samtale følger her til formiddag.

Men Jane er ikke i tvivl. I aften kysser hun sin familie farvel og trykker på knappen.

Herefter får hun fred.


 

Sponsoreret indhold