Skæbner

I swinger-klub med mundbind og sprit: Swinger-Peter spiller op

8. december 2020 Karin Heurlin, foto Gregers Overvad
Det er svært at drive en hyggelig swingerklub, når statsministeren beder danskerne om at holde afstand. Men hvor der er lyst, er der vej. Man kan mere med mundbind, end man skulle tro.

Dette interview foregik den 12. november 2020. Situationen kan have ændret sig siden da.

Alle er iført mundbind, når de passerer rosenbedet i haven og går op til det store, gule parcelhus i Ringe. Og alle spritter af i entreen. Coronareglerne gælder som bekendt i alle hjørne og kroge af landet. Også i Afrodite Club. ”Danmarks hyggeligste swinger klub,” som ejeren Peter Spælling kalder sin forretning.

Boss og vaskekone

Det er næsten 20 år siden, han første gang tændte fyrfadslysene i stuen med kakkelbordet og de magelige Chesterfield-møbler, da han åbnede sin midtfynske swinger klub. Gæsterne kalder ham bossen. Men selv påpeger han, at han mindst lige så meget er vaskekone. For når man har haft besøg af 30 aktive gæster på en aften, er der mange håndklæder og lagner, der skal tages ind og ud af vaskemaskinen og tørretumbleren ude i bryggerset på den anden side af SM-rummet.

Modløs på grund af Corona-krisen

Peter har altid været klar til at ordne det hele. Men da Coronaen ramte Danmark, og hele landet lukkede, stod han foran en udfordring, han aldrig havde prøvet før. En udfordring, som i en periode efterlod den ellers så livsglade swinger-vært modløs i et hjørne af sofaen. Når man lever af at føre mennesker helt tæt sammen, så er det svært, når statsministeren beder hele befolkningen om at holde afstand.

Læs også: Jeg elsker min utro eksmand

Reddet af hjælpepakke og sit muntre sind

- Det har ganske enkelt været forfærdeligt. Både her i Afrodite Club, men selvfølgelig også i resten af verden. Jeg måtte lukke i nogle måneder, men det føltes som tre år, og på et tidspunkt tænkte jeg, om jeg skulle finde på noget helt andet at leve af. Men jeg ville ikke altså give mig, siger Peter, som heldigvis blev reddet. Både af en hjælpepakke. Men mindst lige så meget af sit eget muntre og musikalske sind. Sådan et er nemlig svært at holde nede.

Selv har Peter været vild med at spille musik, siden han fik sit første trommesæt som niårig, og da nedlukning var allermest grå, besluttede han at slæbe sine største højtalere ud fra garagen og op på taget. Så var der drivein-koncert med Peter som solist. Han stod også selv for markedsføringen på sin hjemmeside: Rock´N´Roll, mine damer og herrer. Vi swinger ikke i aften. Men det gør vi alligevel. Bare med guitaren.

Musik hjælper i selv de værste kriser

Den aften spillede Peter alt lige fra Guns N’ Roses, Sweet Child O Mine, til Carl Nielsens, Jeg ved en lærkerede, mens stamkunderne holdt i deres biler på parkeringspladsen og dyttede. Undervejs oplevede Peter endnu engang, hvor meget musikken altid kan hjælpe ham ud af selv de værste kriser. Han indså også noget helt andet.

- Jeg blev simpelthen så varm om hjertet, da jeg så mine kunder. Vi er jo næsten som en familie, og jeg havde helt glemt, hvor meget jeg savnede dem.

Læs også: Sunde vaner: Forlæng din levetid med 15 år

Swinger-klub med Corona-regler

I dag er swinger-familien samlet igen. Afrodite har nemlig genåbnet dørene, nu bare med corona-regler. Det betyder blandet andet, at Peter har en smule mere travlt end normalt, fordi alting skal sprittes grundigt af. Og fordi, han hele tiden skal sikre sig, at der ikke er mere end ti mennesker i hvert rum. Det burde måske også være mere end nok. Men som Peter siger: - De kan godt lide at klumpe sig sammen.

Tanker det hele op

Peter kender sine gæster. Han ved, hvor forskellige de er. At der både kommer lokalpolitikere og håndværkere. Tynde og tykke. Folk i store og små biler. Og gæster, der kommer helt fra Midtjylland eller Sjælland. De er for øvrigt også glade for de lave benzinpriserne ved den OK tank, som er nærmeste nabo. Det gælder om at få tanket det hele op.

Sex er sundt - det siger selv Søren Brostrøm

- Jeg elsker at se folk køre herfra med et smil på læben. På en måde synes jeg, jeg er med til at gøre en lille forskel. Jeg ved selvfølgelig ikke, om folk der går i swinger klub er lykkeligere end gennemsnittet. Men jeg er sikker på, de har et bedre sexliv. Og sex er jo sundt. Det siger selv Søren Brostrøm.

Besøg i swinger-klub førte til bryllup

Hos Peter har sex også ført til mere. Han har været med til både bryllupper og kobberbryllupper hos par, der har mødt hinanden i en af hans mange dobbeltsenge med de røde velourlagner. Senge, som er placeret i forskellige værelser alt efter smag og behag. Der findes alt lige fra det ovale værelse til prinsesseværelset. Og så er der husets største seng lige ved siden af P.S Krøyer-maleriet af de to kvinder i lange, hvide kjoler på stranden i Skagen.

Affugtere på gangene

Påklædningen blandt gæsterne er selvfølgelig noget mere sparsom. Når man er klar til at kaste sig ud i det, som Peter kalder en legeplads for voksne, så låser man sit civile tøj ind i skabene, der ligner samme model som dem i omklædningsrummet i et træningscenter. Og swinger klubben har da også fællestræk med et fitnesscenter. Pulsen kommer i hvert fald op. Og de fleste får så meget sved på panden, at der står affugtere flere steder. Det kan blive varmt. Særligt fordi vinduerne skal holdes lukkede af hensyn til naboerne.

Pøj, pøj med det

- Jeg har et virkelig godt forhold til mine naboer. De er simpelthen så søde, og jeg har aldrig mødt andet end flinke og rummelige menneske her i Ringe, siger Peter, der bestemt ikke skjuler, hvad der foregår på hans adresse. Det har han været fuldstændig åben med, siden han gik ind på kommunekontoret og sagde: ”Goddag, jeg vil gerne åbne en swinger klub.” Og da han kort efter gik ned på den lokale grillbar for at købe en grillkylling, brugte han også ventetiden på at fortælle om sin forretning. ”Pøj, pøj med det,” lød reaktionen. Og kort efter var hele byen informeret.

Hvad der sker bag de lukkede døre, ved ingen bortset fra gæsterne selvfølgelig. Det er som i Las Vegas. Hvad der sker i Afrodite Club, bliver i Afrodite Club.

Væltede ind efter nedlukningen

Peter vil dog godt røbe, at der skete en hel del, da Afrodite Club åbnede igen efter nedlukningen.

- Folk var godt nok sultne. De nærmest væltede ind til min store overraskelse. Jeg tror også, det handlede om, at man havde brug for at vende tilbage til det normale, siger Peter, som lige nu godt kan mærke, at Verden ikke er normal. De høje smittetal har alligevel lagt en dæmper på besøgstallet.

Ingen maveplaskere eller sex i vandet

Men gæsterne kommer stadig. Og tre gange om ugen, skal Peter sørge for, at alt er helt rent og klart. At barpersonalet står parat, at læderremmene i SM-rummet er sprittede af, og at spabadet på terrassen bobler, som det skal. Badet, hvor et skilt fortæller, at man hverken må dyrke sex eller lave maveplaskere i vandet.

Selvom Peter siger, at hans klub er en kampplads for frisindet, så er der selvfølgelig regler. En af de vigtigste lyder: Ingen mand må nærme sig en kvinde, uden at have fået lov først.

- Vi var langt foran den der samtykkelov, smiler han.

Sponsoreret indhold