Skæbner

Isabellas mirakel: Jeg trækker selv vejret

20. april 2015 Søren Johannesen
Gregers Overvad
Så skete det endelig. Tidligt lørdag morgen fik 16-årige Isabella, der lider af cystisk fibrose, transplanteret de lunger, hun så hårdt har brug for for at overleve. I går havde den unge skolepige kræfter til at sende en taknemmelig hilsen på Facebook.
Isabella fortalte i februar sin historie til Bubber i Ude og Hjemme

I november var hun så langt nede i kulkælderen, at hun bare ønskede at give op og dø. Alligevel bed 16-årige Isabella tænderne sammen og kæmpede videre. Og i lørdags skete miraklet så: Isabella fik den lungetransplantation, der var nødvendig for, at hun kan overleve.

Gregers Overvad

Isabellas mor, Asthildur, skrev lørdag på Facebook:

”Hej alle I søde mennesker, der følger med. Tusinde tak for alle de venlige hilsner.
 Isabella blev lagt til at sove kl. 00:30, og kl. 05:30 blev jeg ringet op og fik at vide, at alt var gået super godt, og lungerne var super gode. Lidt før kl. 07 var Isabellas far og jeg oppe og se hende. Nu ligger Isabella og sover sødt, og drømmer sikkert om turen til LA som er hendes største ønske. Vi tror og håber, at de prøver at begynde at vække hende i løbet af aftenen.
Knus fra Isabellas mor”

LÆS OGSÅ: Michelle har planlagt sin egen begravelse

Isabellas tak

I går havde Isabella selv kræfter til at sende en hilsen til de mange danskere, der har fulgt hende og håbet på det bedste. På Facebook-siden ”Isabella's kamp mod Cystisk Fibrose” skrev hun:

”Hej allesammen.
Idag har jeg for første gang selv kunnet trække vejret med mine nye lunger. Det føles som om der er nogen der puster luft ind i min mund, så det nu er meget nemmere.
 Jeg kan se at der er kommet utroligt mange beskeder og likes, men har endnu ikke haft kræfter til at læse dem. Det glæder jeg mig til.”

I februar fortalte Isabella sin gribende historie til Bubber i Ude og Hjemme. Isabella er født med sygdommen cystisk fibrose, men for fire år siden fik hun en infektion, der gjorde, at der hver dag voksede mere og mere arvæv på hendes lunger.

LÆS OGSÅ: Vi skal passe godt på Zaschia

Ubeskrivelig skuffelse

Til sidst var hendes lungefuktion nede på blok 15 procent, og det stod klart, at en lungetransplantation var Isabellas eneste mulighed for at overleve.
Da Ude og Hjemme besøgte Isabella på Rigshospitalet, havde hun allerede været på venteliste i 11 måneder. En enkelt gang, i november i fjor, blev hun ringet op af lægerne, der havde fået nogle donorlunger.
Men kort før operationen viste det sig, at lungerne var beskadiget, og transplantationen blev aflyst.
Den ubeskrivelige skuffelse gjorde, at Isabella, der var så svag, at hun end ikke kunne gå eller vaske sit eget hår, blot ønskede at dø.
Alligevel fandt hun styrken til at kæmpe videre. Heldigvis.
Du kan se den gribende video, hvor Isabella fortæller sin historie til Bubber her:

Sponsoreret indhold