Skæbner

Jacob blev bortført som 11-årig – Læs hans mor rørende brev

20. februar 2016 Foto: Privat - Af Kristian Bo Eriksen
Han forsvandt for 26 år siden. Men hans mor, Patty, kan bare ikke glemme den dreng, der bare 11 år gammel blev bortført af en maskeret kidnapper. På hans fødselsdag i onsdags skrev hun dette dybt rørende brev til søn.

Det var bare det værste mareridt, der blev til virkelighed, da Patty og Jerry Wetterlings søn, Jacob på 11år for 26 år siden tilbage i oktober 1989 blev bortført af en maskeret kidnapper. Jacob var på vej hjem fra en butik sammen med sin bror, Trevor, 10, og en kammerat, Aaron, da de blev stoppet af en ukendt mand i deres hjemby i Minnesota i USA. To af drengene fik lov at løbe, men Jacob blev bortført og er aldrig blevet set senere. Ingen ved, hvad der er sket med Jacob.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Deres søns bortførelse har efterladt hans mor og far med et åbent sår i hjertet. Men de har altid fejret hans fødselsdag ved at samle familien og mindes Jacob som den søde og friske dreng, han var. Det samme gjorde de i år, den 17. februar. Dagen, hvor Jacob fyldte 38.

-Vi griner og vi giver vores børnebørn et knus, siger Patty til ABCNews.

-Vi bærer stadig Jacob i vore hjerter.

LÆS OGSÅ: Rørende brev fra donors familie

Året efter Jacob forsvandt, besluttede hans forældre og hans venner, at vende deres vrede, sorg og frygt til noget andet. De besluttede, at skabe en organisation, Jacob Wetterling Fonden, som lige siden har arbejdet for at hjælpe andre børn og for at forhindre, at andre forældre skal lide samme skæbne som dem selv.

Det er da også på organisationens hjemmeside, at Patty nu har offentliggjort sit rørende fødselsdagsbrev til Jacob. Her er det i en oversættelse fra engelsk:

Det var bare så sjovt

”Tillykke med fødselsdagen Jacob.

Fødselsdage bør handle om fester, udklædning og en masse larm. Om kage, is og venner, der synger fødselsdagssange og kommer med gode ønsker for fødselsdagsbarnet. Men sådan er det ikke denne gang. Heller ikke i år. Hvor jeg dog ønsker, jeg kunne slå mine arme omkring dig og knuse dig ind til mig. Jeg har set båndet fra din sidste fødselsdagsfest igen og igen. Vi havde lejet et lokale på Holiday Inn til din fest. Du og Aaron spurtede frem og tilbage til swimmingpoolen og skiftedes til at skubbe hinanden ned i den dybe ende. Det var bare så sjovt.

Jeg synes, du skal vide, at siden du blev stjålet fra os, har folk overalt ledt, bedt og håbet på, at du var i sikkerhed, og de har forsøgt at finde et svar. Sidste efterår, 26 år efter, betød forlydender om en mulig opklaring, at din historie blev den næstmest bragte nyhedshistorie i området. Det er alligevel utroligt her 26 år efter. Folk bekymrer sig. Der er flere dejlige mennesker i denne verden end onde mennesker, og de håber stadig.

Mit ønske på din fødselsdag er, at du kommer hjem igen. Vi skal bare finde dig. Jeg ønsker også, at hvert eneste barn, der i dag er i sikkerhed derhjemme, at de aldrig skal lide under en bortførelse eller under sexuel udnyttelse af en hvilken som hest slags.

LÆS OGSÅ: Hver dag omskæres fem drengebørn i Danmark

Vi arbejder lige så hårdt på at forhindre gentagelser, som vi arbejder på at lede. Det gør vi, fordi det er så forkert…så uretfærdigt. Jeg kan huske, hvor meget det gik dig på, når noget er uretfærdigt. Det går også mig på.

Jeg håber og beder til, at folk vil huske dig den 17. februar, og jeg beder alle om at give deres børn et lidt stærkere kram, at folk fortæller deres børn, at de elsker dem, og at alle giver sig tid til at spille et spil eller læse en bog med dem.

Vi elsker dig, Jacob

Mit ønske er også, at forældre vil støtte organisationer, der hjælper med at finde forsvundne børn eller andre ofre. I dag beder vi alle om at melde sig, om at deltage i arrangementer, om økonomisk støtte og om at dele oplysninger om børn sikkerhed. Det sker, at sexuel udnyttelse og bortførelser er i nyhederne, andre gange sker det ikke, alligevel er vi alle afhængige af disse organisationers støtte og viden, hvis vi får brug for dem. De arbejder for os. Og de har brug for vores støtte.

LÆS OGSÅ: Skrev brev til sin far i himlen

Så igen i dag, den 17. februar, vil vi tænde vores lys, lave dine livretter og din yndlingskage. Vi vil takke gud for den gave, du er.

Vi elsker dig, Jacob, og vil aldrig holde op med at lede efter dig.

Jeg ønsker dig i den grad en glædelig fødselsdag…

Mor

Patty Wetterling”

Sponsoreret indhold