Skæbner

Jeanettes mirakel

27. december 2012 af Mikkel Millsgaard, Foto: Gregers Kirdorf
Jeanette Priis Hansen blev som 31-årig ramt af livmoderhalskræft. Dag for dag kom der en lille smule mere energi i hende, og hun begyndte at komme til kræfter. Den 18. marts 2011 fik Jeanette endelig den besked, hun havde håbet på: Du er kræftfri!

"1 år uden kræft," står der på væggen hjemme i stuen. Om få måneder kan Jeanette slette 1-tallet og skrive 2. Det havde hun aldrig kunnet forestillet sig den aften, den 28. december 2010, da hun lå syg og svækket i sengen og havde indstillet sig på, at hun skulle dø. Men i dag, når hun ser på sine to drenge, ved hun, at hun gjorde det rigtige, da hun alligevel gav livet én sidste chance og ikke lukkede øjnene for sidste gang.

Bange for at miste mor

Det var et tilfælde, at kræften blev opdaget. Jeanette havde ingen symptomer haft, men var til lægen for at blive steriliseret, da sygdommen blev opdaget.

LÆS OGSÅ: Overlevede virus i hjernen

Inden for to år havde det udviklet sig. Beskeden ramte drengene, Valentin og Benjamin, hårdt. Især Benjamin, der som storebror har påtaget sig en moden rolle i hjemmet, fik en masse at tænke over.

- Jeg blev rigtig ked af det og bange. Jeg var ikke helt sikker på, hvad kræft var. Men det skræmte mig, at man kunne dø af det - og jeg kunne ikke koncentrere mig i skolen, fortæller han.

Klar til at dø

Den intensive behandling var sluttet den 22. december 2010. Seks dage senere lå Jeanette hjemme i sengen. Hun vejede blot 39 kilo, og hver en bevægelse gjorde ondt og kostede energi, som hun ikke havde.

LÆS OGSÅ: Rejste sig fra kørestolen og gik

- Hvis jeg lukker øjnene nu, vågner jeg aldrig igen, tænkte hun. Bortset fra tanken om, hvordan Benjamin og Valentin skulle klare sig uden hende, når hun var væk, var hun indstillet på, at sådan måtte det være. Bare hun kunne få fred.

Mormor trådte til

Men drengenes mormor, Grethe Hansen, ville det anderledes. Hun var flyttet ind i lejligheden, så hverdagen kunne hænge sammen for dem. Og Grethe nægtede at lade sin datter give op.

- Jeg kan ikke bare lade stå til, tænkte hun.

Jeanette var jo blot 31 år gammel, alenemor med to små drenge og med hele livet foran sig. Hvis det da ikke lige var for den forbandede kræftsygdom. De måtte give det en sidste chance. Så greb Grethe telefonrøret og ringede til Odense Sygehus. Jeanette blev akut indlagt. Og så skete miraklet.

Sand forvandling

Fra den dag gik det kun fremad. Med små skridt ganske vist, men dog fremad. En bid mere om dagen.

LÆS OGSÅ: Snød døden og blev mor

- Det hele kom af sig selv. Jeg gjorde ikke noget særligt. De fik puttet en masse væske og energi i mig - og det virkede, fortæller Jeanette. Kvalme og metalsmag i munden havde hidtil taget al appetit fra hende. Men som dagene gik, kom hun igennem en sand forvandling.

Kræftfri

I dag er Jeanette kræftfri. Først i 2016 kan hun blive erklæret endeligt rask. Men vigtigst af alt: Valentin på seks og storebror Benjamin på 11 har stadig deres mor.

Sponsoreret indhold