Skæbner

Jeg drømte om barn med en anden - del 1

17. marts 2021 af Illustration: Silja Lin
Selv om jeg allerede havde fået tre børn, drømte jeg om flere. Men min mand lod sig sterilisere mod min vilje. Men jeg kunne ikke slippe tanken om at blive mor igen. Og pludselig dukkede der en mulighed op…
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Da jeg var ung sendte mine forældre mig til den anden ende af landet, hvor min faster boede alene på en stor gård med heste og mange ansatte. Det var sommerferie, og jeg trængte til luftforandring. I hestestalden mødte jeg en sød ung fyr, der passede hestene i sin fritid. Han hed Christian og var en køn, genert fyr på min egen alder. Vi havde leget som børn, men nu sendte vi hinanden stjålne blikke og udvekslede små kys og kram i smug.Mere blev det ikke til, for vi var begge tilbageholdende, og den store geografiske afstand mellem os spillede også en rolle. Vi vidste jo også begge to, at jeg snart skulle rejse hjem igen.

Da sommeren var slut, gik livet videre. Der skete ikke så meget på kærestefronten, før jeg mødte Peter, og da jeg blev 22 år, giftede vi os og startede vores lille familie. Peter var allerede i gang med at skabe sig en god karriere, og vi levede det gode liv med mange rejser, stort hus og to biler. Vi fik tre børn sammen og levede udadtil det perfekte liv, men efter barn nummer tre valgte Peter at blive steriliseret imod min vilje, fordi han ville have flere børn. Jeg selv følte slet ikke, jeg var færdig med at sætte børn i verden.

Se også: En gang utro, altid utro

Jeg var nu 35, og mine år som fødedygtig blev forringet, for hvert minut der gik. Jeg havde nok at se til med børn, deltidsjob og stort hus, for Peter arbejdede meget. Jeg luftede nogle gange mine drømme om at få flere børn via adoption, men Peter ville ikke. Det var en svær tid for mig, men der var nok ikke ret mange, der var klar over det, for det var ikke noget jeg viste udadtil.

På samme tidspunkt lå min bedste veninde i skilsmisseforhandlinger, og jeg støttede hende, så godt jeg kunne. Hun havde opdaget, at hun var gravid, og hun ville ikke have barnet. Den nyhed slog benene helt væk under mig. ”Jamen Peter og jeg kan bare adoptere det!” udbrød jeg. ”Nej, det kan jeg ikke gøre”, græd min veninde i telefonen: ”Jeg bliver nødt til at få en abort, og jeg håber sådan, at du vil tage med mig på sygehuset”. Jeg forsøgte af al magt at overtale hende til at skifte mening, men det var forgæves. Hun havde allerede truffet sin beslutning. Jeg sad alene i venteværelset, mens indgrebet blev foretaget, og jeg var helt ude af mig selv. Jeg følte mig medskyldig i mord på et uskyldigt lille væsen. Et barn, som jeg inderligt gerne ville have givet et hjem. Aborten blev overstået, og min veninde kom sig ganske hurtigt over den, både fysisk og psykisk. Jeg havde derimod meget sværere ved at komme mig, og tanker og følelser fra den dag blev siddende i mig længe efter.

Nogen tid efter skulle jeg på kursus i den anden ende af landet. Da kursuscenteret ikke lå ret langt fra min fasters gård, valgte jeg at bo hos hende. Allerede dagen efter ankomsten skete der noget, som jeg ikke havde regnet med: Kurset sluttede tidligt, og jeg besluttede at gå en tur i den friske luft. Turen førte mig gennem haven, forbi hestestalden og langs med den tilhørende ridebane. Jeg vidste udmærket, at faster stadig havde opstaldet heste, og jeg kunne se en mandlig rytter, som red rundt på banen. Halvt om halvt sansede jeg, at der var noget bekendt ved skikkelsen og profilen, og pludselig fik rytteren også øje på mig. Han havde naturligvis forandret sig og var blevet en voksen mand, men på en måde lignede han også stadig den kønne, generte dreng fra dengang. Det var Christian …

Læs også: Jeg drømte om barn med en anden - del 2

Læs også: Jeg drømte om barn med en anden - del 3

Læs også: Jeg drømte om barn med en anden - del 4

Sponsoreret indhold