Skæbner

Jeg drømte om barn med en anden - del 4

7. april 2021 af Illustration: Silja Lin
Christian og jeg havde bedraget vores ægtefæller for at lave et barn sammen. Vi var begge ramt af en form for panik og tænkte ikke klart. Det var først, da det var for sent, at vi indså, hvilke konsekvenser det her ville få for os begge og dem, vi elsker.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Snart fandt jeg ud af, at min elskovsweekend med Christian ikke havde båret frugt. Jeg var ikke gravid, og i princippet kunne jeg leve videre med Peter, som om intet var hændt. Christian skrev, at han havde besluttet sig for at blive sammen med Helene, selv om han aldrig ville blive far. Det gjorde mig så ondt for ham, for selv om jeg gerne ville have haft flere børn, havde jeg i det mindste tre. Det næste halve år talte jeg ikke med Christian, men vi skrev mange sms’er til hinanden. Christian erklærede ofte sin kærlighed til mig, og han skrev, at det stadig var hans højeste ønske og uopnåelige drøm, at jeg skulle føde hans barn. Christian kunne ikke nænne at forlade Helene, som havde så mange problemer med sin overvægt, og som nu også var blevet syg. Og jeg var på min side kommet til klarhed over, at jeg stadig elskede min mand Peter.

Se også: Jeg drømte om barn med en anden - del 1

Peter havde ikke fattet mistanke til mig, men jeg ønskede, at han skulle kende sandheden, så jeg kunne få min straf. Jeg vidste jo udmærket, at prisen ville være skilsmisse, men så måtte det være sådan. En sen aften gik jeg til bekendelse, og Peter blev selvfølgelig meget vred. Han bad mig om at få Christian til at underskrive en utroskabserklæring, så skilsmissen kunne træde i kraft straks, og vi kunne undgå en lang separation. Peter skaffede de nødvendige papirer fra amtet, og så måtte jeg sætte mig ind i bilen og køre den lange vej til Christians hus igen. Men denne gang var det med en helt anderledes, nedtrykt stemning.

Den lange køretur og det korte besøg hos Christian er den værste oplevelse i mit liv. Jeg havde skrevet til Christian om det, der var sket, og han var villig til at skrive under. Han skrev sit navn og sin adresse. Derefter skulle han skrive, hvem han havde været utro med. Han skrev langsomt mit navn, mens jeg så på og havde det helt elendigt. Pludselig skød han stolen tilbage og forsvandt grædende ud på toilettet. Jeg havde ondt af ham, men samtidig havde jeg det også selv forfærdeligt. Jeg tog papiret, forlod huset og kørte hjem. Jeg havde satset alt og tabt det hele. Jeg var ikke blevet gravid, og nu forstod jeg slet ikke, hvordan jeg havde kunnet gøre alt dette mod mine børn, mod Peter, mod mig selv og mod Christian og hans kone. I løbet af et par dage havde jeg fået udfyldt alle de nødvendige papirer, og jeg afleverede dem til Peter, sådan som han havde bedt om. "Jeg vil gerne tænke over tingene et par dage mere, før jeg afleverer papirerne", sagde han.

Nogle dage senere var Peter parat til at tilgive mig, for han ville virkelig vores ægteskab. Han havde skrevet en liste med betingelser, som skulle opfyldes, hvis vi skulle fortsætte ægteskabet. Det var ikke urimelige betingelser, snarere almindelige regler om troskab og lignende, som vi hidtil altid havde været enige om. Nu var det min tur til at tænke mig om, og jeg var klar over, at det især var børnene, der nu skulle tages hensyn til. Det havde været en slem periode for dem. Jeg besluttede mig derfor for at acceptere Peters betingelser, og børnene blev så lykkelige og lettede, da de fandt ud af, at deres mor og far igen var blevet gode venner.

Det lyder jo som en lykkelig slutning, men helt sådan føles det ikke i virkeligheden. Jeg erkender, at det virkelig var meget stort af Peter at tilgive mig, men der er endnu så meget smerte mellem os, og der er lang vej at gå. Der er nu gået over et år, siden jeg var sammen med Christian, og vores kontakt er gledet ud i sandet. Men jeg havde regnet ud, hvornår jeg ville have født vores barn, hvis der var blevet et, og det var nogle tunge dage for mig. Med Peters støtte har jeg startet min egen forretning på internettet. Jeg forestiller mig, at forretningen vil optage mig meget, men drømmen om et barn er ikke glemt, kun gemt. Og jeg ved ikke, om jeg i længden kan leve med det med savn jeg stadig føler omkring det.

Se også: Jeg drømte om barn med en anden - del 2

Se også: Jeg drømte om barn med en anden - del 3

Sponsoreret indhold