Skæbner

Jeg er tyk og smuk

23. februar 2016 Nina Sommer
Jacob Ljørring
Selv om Sofie Hagen kun er 27 år, har hun allerede opnået international anerkendelse for sit komiske talent. Men den unge pige har ikke altid været så selvsikker, som hun er i dag. Som ung førte mobning til årevis med overspisning og selvskade. I dag har Sofie gjort det til sit mål at hylde de fyldige former og elske sig selv

Klokken har netop ringet ind, og det næste fag er gymnastik. Hele dagen har Sofie brudt sit hoved med hvilken undskyldning, hun skal bruge denne gang. Tanken om, at hun skal løbe rundt og puste sammen med resten af klassen, kan hun slet ikke holde ud. I stedet prøver hun sig frem med en undskyldning, som hun har hørt har virket for andre.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg har menstruation, så jeg kan ikke være med, siger Sofie stille til sin gymnastiklærer. Men Sofie er kun 9 år, og et skeptisk udtryk fra hendes lærer vidner om, at hendes forklaring heller ikke denne gang redder hende en plads på bænken. I stedet tager læreren fat i Sofies bukser og trusser og hiver dem ned, så hendes underliv er blottet fra resten af klassen.

LÆS OGSÅ: Tabte sig 50 kilo før sit bryllup

- Det var enormt ydmygende at stå og være til grin. Jeg blev jo mobbet i forvejen, og det vidste min lærer godt. Samtidig kan jeg godt se nu, at mine undskyldninger var enormt dårlige. Det er trods alt ikke mange 9-årige, der har fået deres menstruation. Så jeg har virkelig været desperat for at undgå gymnastik, fortæller den nu 27-årige Sofie Hagen.

LÆS OGSÅ: Maria var for tyk til at adoptere

Sofie begyndte at skifte mellem slankekure og overspisning, der langsomt ødelagde hende psykisk. Men da hun en dag mødte en ung kvinde på universitetet, så blev hele hendes verden vendt på hovedet.

LÆS HVORDAN SOFIE BEGYNDTE AT ELSKE SIN KROP I STEDET FOR AT HADE DEN. DET ER I UDE OG HJEMME, DER UDKOMMER DEN 24. FEBRUAR 2016

Sponsoreret indhold