Skæbner

Jeg fik en ekstra mor

18. november 2015 Morten Nøhr Mortensen
Lars Horn
Da Cecilie var en lille pige på to år, flyttede hun ind hos sin dagplejemor Ruth Halkjær Jensen. Her har hun boet siden, for Celies mor eller far har ikke været i stand til at passe hende. Selv føler Cecilie, at hun har været heldig.
Cecilie var en lille pige på to år, da hun flyttede ind hos Ruth.Hendes egen mor var ikke i stand til at passe hende. 
Cecilie var en lille pige på to år, da hun flyttede ind hos Ruth.Hendes egen mor var ikke i stand til at passe hende.

Cecilie var kun to år og lykkeligt uvidende om, hvor slemt det stod til derhjemme. Hendes mor var syg. Og det var ikke sikkert, at hun kunne blive rask. Men heldigvis havde Cecilie en rigtig god dagplejemor i Ruth Halkjær Jensen. Hun ville gerne passe hende i tre måneder, indtil Cecilies egen mor kom på højkant igen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Maja myrdet som straf

Cecilies historie fra Aalborg er usædvanlig. For efter de tre måneder var Cecilies mor stadig ikke blevet rask. Og efter et halvt år hos Ruth var sitationen uforandret. Da der var gået i alt ni måneder erkendte både kommune og Cecilies egen mor, at hun ikke var i stand til at tage sig af sin datter.

Var vant til små børn

- Ja, så var det jo afgjort. Cecilie skulle være hos os permanet. Det tænkte vi ikke meget over. Vi spurgte lige vores egen lille efternøler på 15 år, hvad han synes om det. Og det var fint, sagde han. Og sådan blev det. Jeg var 45 år og min mand Jens Ole var 50. Det kan godt lyde som lidt af en opgave i den alder. Men egentlig ikke. Som dagplejemor var jeg jo vant til små børn, lyder det fra Ruth.

LÆS OGSÅ: Jeg vil aldrig se min far

Og sådan gik det til, at Ruth og Jens Ole kunne supplere børneflokken med endnu et lille barn. Cecilie voksede op på Herningvej i Aalborg og er i dag blevet 12 år gammel. Hun føler sig heldig.

- Jeg har jo fået en ekstra mor, siger hun.

Men under forløbet var der noget, der var vigtigt. Cecilies egen mor og far var der jo stadig.

Læs hele historien i Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 18. november 2015

Sponsoreret indhold