Skæbner

Jeg fik min far tilbage

29. august 2016 Nina Sommer
Niels Hougaard
Maria elskede, når hendes far legede med hende i sandkassen og læste godnathistorie, men en dag kom han ikke hjem fra arbejde. Hans stigende misbrug tvang ham væk fra hjemmet og ind på Vesterbros gader. Men på Marias 10-års fødselsdag opsøgte han sin datter for at give hende en gave. Det blev startskuddet til en ny glæde for far og datter.

I lejligheden i Sorgenfri har Maria lagt sig under dynen efter endnu en fødselsdag, hvor hendes far ikke har været til stede. Hun lukker øjnene og lader søvnen overmande sig, men netop som drømmeland har overtaget hende, bliver hun revet tilbage til virkeligheden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Jeg har svigtet mine børn

Ved siden af hende sidder en tynd mand. Lugten af shampoo rammer hende hurtigt, men den rene duft står i skærende kontrast til det ansigt, der toner frem. Kinderne er indsunkne, og øjnene er røde. Hun kan mærke sit hjerte banke hurtigere, og der går flere sekunder, før det går op for hende, hvem der sidder ved siden af hende.

Familien smuldrede

Det er hendes far. Han har gaver med. Blandt andet en Steen og Stoffer-tegneserie, hvor han på indersiden har skrevet tillykke med fødselsdagen.

LÆS OGSÅ: Fars druk stjal min barndom

– Jeg var skrækslagen, for jeg kunne ikke genkende ham. Jeg så jo en person, der så farlig ud. Selv da jeg fandt ud af, at det var min far, blev jeg ikke rolig, for det var jo ikke den mand, der havde leget med mig, da jeg var helt lille, fortæller 36-årige Maria Alstrup fra Frederikssund.

LÆS RESTEN AF DEN RØRENDE HISTORIE OM MARIA OG PER I DENNE UGES BLAD. DET UDKOMMER ONSDAG DEN 31. AUGUST

Sponsoreret indhold