Skæbner

Jeg forstår min søsters selvmord: Hendes dagbog gav mig svar

21. marts 2017 af Louise Søgaard. Foto: Alex Tran og privat
Betinas lillesøster blev kun 26 år. Karina begik selvmord ved at lægge sig på nogle togskinner nær Vejle for otte år siden. Bagefter arvede Betina sin søsters dagbog. Den afslørede bedre end noget afskedsbrev, hvorfor Karina havde så svært ved at leve.

Betina har stadig ondt af den stakkels togfører. Han kunne ikke nå at stoppe toget.

Betinas søster havde viklet sig ind i et tæppe og lagt sig på tværs af skinnerne.

– Hvis jeg mødte togføreren i dag, ville jeg trøste ham med, at Karina var opsat på at dø. Han har ikke slået min søster ihjel, det har hun selv. Hun var så plaget af sine indre dæmoner, siger Betina Bonnen Hansen fra Aabenraa.

Sms'er afslører: Michelle pressede sin kæreste til selvmord

Digt afslørede selvmordstanker

Efter Karinas død, fandt Betina dette digt fra sin søsters hånd:

Der er dage, hvor jeg er blind for alt det smukke. Der er dage, hvor jeg ikke kan få øje på en eneste blomst i verden. Ej heller træernes nyudsprungne blade. Der er dage, hvor jeg ikke kan dufte foråret. Ikke kan fornemme solen. Selv fuglens pragtfulde triller når ikke mit øre. På dage som disse er jeg angst for aldrig nogensinde igen at komme til at se, dufte og høre. På dage som disse ønsker jeg ej længere at leve.

Nanna Eliasen fra 'De unge mødre' forsøgte selvmord

Storesøster Betina, der er 10 år ældre, vidste ikke, at Karina havde det så svært. Hun har efter sin søsters selvmord fået indblik i hendes mørke tanker fra dagbøger.

Dagbøgerne har fået Betina til at forstå søsterens gerning. Og acceptere den.

To søstre - to vidt forskellige barndomme

De to søstre er ikke vokset op sammen, selv om de havde både mor og far til fælles. Deres mor levede en overgang med en anden mand, da Betina var lille.

Betina troede, han var hendes far, så da moren en dag forlod ham til fordel for Betinas biologiske far, valgte Betina at blive hos ham, hun kaldte far.

Vandt millioner og begik selvmord

- Min mor og far så jeg ikke igen i mange år. Tre år efter fik de Karina, husker Betina.

At Betina blev boende har muligvis reddet hende. Hun kom aldrig rigtig tæt på sin stedfar.

Turde ikke sige sin far imod

– I min søsters dagbog kan jeg læse, hvordan hun havde det, fra hun var helt lille, siger Betina:

Servitricen hjælper mig med at bestille en taxa og med at få min far på benene. Jeg hiver ham langsomt af sted udenfor. Prøver at støtte ham. Jeg er kun 11 år, så jeg kan ikke styre ham særlig godt. Chaufføren siger: ”Din far har da vist fået lidt for meget at drikke i dag”. ”Ja,” svarer jeg og fortæller, hvor vi skal hen. Hjem kommer vi, og jeg er lettet over, at der stadig er penge tilbage i min fars pung. Min far vælter ind gennem lejligheden og falder om i sin seng. Jeg hjælper ham med at tage hans sko og tøj af. Han beder mig om at lægge mig ind til ham. Vil du ikke nok, beder han mig. Jeg gør, som han siger. Tør ikke at sige ham imod. Han vil have at jeg lægger mig tæt ind til ham, så han kan holde om mig. Jeg føler, at jeg bliver mast. Min far er en stor mand. Jeg kan mærke hans svedige hud mod min.

Jetsetteren Mads Holger er død: Tog sit eget liv

I det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 22. marts 2017, får du hele historien om Betina og hendes søster samt et større uddrag fra søsterens dagbog.

Her kan du se nogle billeder af Betina og Karina:

Betina forstår sin søsters selvmord

Sponsoreret indhold