Skæbner

Jeg ser mig selv i Saga

8. december 2015 Joan Andersen
Tina Marie har Asperger Syndrom ligesom hovedpersonen i tv-serien ”Broen”. Hun er glad for, at Saga viser, hvad sygdommen går ud på, og selv om karakteren tit overdriver, viser tv-serien, at Asperger ikke er farligt.

Brikkerne faldt på plads.

– Det var en lettelse at få diagnosen, da jeg var 13 år. Jeg fik et mærkat, og for mig føltes det positivt.

24-årige Tina Marie Kjenner følger trofast med i den dansk-svenske krimiserie ”Broen”, hvor hovedpersonen er Saga Norén, som spilles af svenske Sofia Helin.

LÆS OGSÅ: Lille Adams kamp for livet

Jeg kan være ubetænksom

Mange opfatter Saga som ufølsom og ubetænksom. Hendes hjerne er knivskarp, når det kommer til at efterforske drap og opklare mord-mysterier, men de sociale koder i samfundet kan hun ikke knække.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Det er rigtig sjovt for mig at følge med i ”Broen”. Jeg ser mig selv i Saga.

– Jeg kan være ubetænksom. Det er simpelthen, fordi jeg har Asperger. Saga siger flere gange: ”Skulle jeg ikke have sagt det?”. Hun ser jo, at folk studser over det, hun siger, men hun ved ikke hvorfor, forklarer Tina Marie.

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nr. 50, som er i handlen onsdag den 9. december.

LÆS OGSÅ: Fik et knus af sin morder

Asperger Syndrom

Asperger Syndrom kan betegnes som en mellemting mellem autisme og normalitet. Sygdommen er medfødt, men viser sig som regel omkring skolealderen.

Personer med Asperger er normalt begavet, nogle endda højt begavet, men de kan have problemer med at udnytte deres begavelse pga. deres sociale handicap.

Folk med Asperger er forstyrret i det sociale samspil og i kommunikationen, så de f.eks. har svært ved at tolke uskrevne regler, ligesom de har svært ved at forstå hentydninger og billedsprog. Desuden har de som regel særinteresser, hvor de bliver helt opslugt af dinosaurer, perler eller togplaner. De er typisk lidt kejtet og nørdede enegængere og dermed nemme ofre for mobning.

Sponsoreret indhold