Skæbner

Jeg var bange i seks år

10. juni 2015 Morten Nøhr Mortensen
Gregers Kirdorf
Karina Hansen havde haft ondt i maven i årevis. Hver gang hun tænkte på sin mor, fik hun en underlig uro i hele kroppen. Nogle gange blev hun direkte bange. For hun vidste, at hendes mor havde kræft og kunne dø af det. En dag fik hun et brev. Et afskedsbrev.
Karina Hansen mistede sin mor Mette efter mange års kræftsygdom. I seks år var sygdommen en dæmon i familiens liv. I seks år var Karina bange.
Karina Hansen mistede sin mor Mette efter mange års kræftsygdom. I seks år var sygdommen en dæmon i familiens liv. I seks år var Karina bange.

Da Karina foldede papiret ud, konstaterede hun, at det var et flot håndskrevet brev fra sin mor Mette. I brevet stod der noget, som den 36-årige kvinde og mor til tre børn udover Karina, ikke havde været i stand til at fortælle, mens hun sad foran dem.  Egentlig havde Mette planlagt, at brevet først skulle læses, når hun ikke var her mere. Brevet var nemlig et afskedsbrev. Kræftsygdommen var nu så fremskreden, at tiden var ved at rinde ud. 

I brevet stod der bla:

LÆS OGSÅ: Rusket ihjel af barnepigen

"Kære Karina

Jeg elsker dig. Og det gjorde jeg også. Gør jeg. Jeg troede aldrig, jeg skulle nå at få din konfirmation med, men det gjorde jeg. Jeg håber nu her på grund af min sygdom, at du fortsætter på Galtrup Efterskole og får nogle gode karakterer i skolen. Jeg håber også, at du vil søge hjælp i tide, da jeg ved, at du vil få det meget svært, når jeg ikke er her mere. 

Jeg ønsker for dig at du kunne blive en god terapeut. Og at du altid har bedstefar og bedstemor til at snakke med. De vil i hvert fald hjælpe dig, for der skal du bo. 

Kærlige kys, knus og kram.

Din mor

Mette Hansen. "

LÆS OGSÅ: Lise mistede mand og søn

For Karina var det en chokerende besked. Men hun valgte at skubbe realiteterne væk. Hun besluttede, at hendes mor ikke kunne dø.

- Det var ikke en mulighed. Det kunne ikke ske. Som barn kan du ikke bare miste din mor. Det er helt urealistisk. Sådan blev jeg ved med at tænke. Også da jeg læste, hvad min mor skrev, fortæller Karina.

Men kræftsygdommen var ubønhørlig. Få dage senere forlod Mette Hansen denne verden, og hun efterlod sine børn alene tilbage. Men døden gav efterhånden også lindring til Karina. Hun behøvede ikke længere at være bange. Det havde hun været i de seks år, kræften havde været en del af familiens liv. Nu var det slut.

Læs hele historie om Karina i Ude og Hjemme onsdag den 10. juni 2015

 

   

Sponsoreret indhold