Skæbner

Jeg vil ikke dø fra min datter

2. marts 2016 Nina Sommer
Gregers Kirdorf
Da Tabitha blev gravid, forestillede hun sig, hvordan hun som mor skulle tage sit barn med i legeland, fodre ænder og overøse hende med kærlighed. Men en dag svigtede benene. Først troede hun, at hun var klodset. Men sandheden er fortvivlende.

Solen skinner, og Tabitha har hænderne solidt plantet på barnevognen, hvor hendes nyfødte datter, Melia, ligger og sover. Efter en hård fødsel er hun på benene igen, og mens hun bevæger sig fremad med sin guldklump, breder smilet sig i ansigtet. Smerterne i ryggen ignorerer hun for en stund og lader i stedet tankerne omkring datterens fremtid tage over. 

  LÆS OGSÅ: I dag tager Jane sit liv  

Hun glæder sig til at se hende vokse op, forkæle hende og overraske hende med gaver og oplevelser, og smilet breder sig hurtigt hos hende. Men som et lyn fra en klar himmel bliver hun revet tilbage til virkeligheden. Uden var varsel føles hendes ben som gele. Hun når lige at tage et hårdt tag i barnevognen, så hendes krop ikke vælter ned på den hårde asfalt. 

  LÆS OGSÅ: Mor og datter lever i skjul  

Ved spisebordet i lejligheden i Horsens sidder 35-årige Tabitha. De tynde og afkræftede ben hviler i kørestolen, og de spinkle hænder breder billederne ud på bordet af en lille mørkhåret baby. 

- Er hun ikke bare sød. Hende kan jeg simpelthen ikke forlade. Det kan jeg bare ikke, siger hun med en blanding af desperation og sorg. 

 

LÆS DEN RØRENDE HISTORIE OM TABITHA OG HENDES KAMP FOR LIVET I UDE OG HJEMME, DER UDKOMMER DEN 3. MARTS 2016

 

Sponsoreret indhold