Skæbner

Jessica har diabetes: Min hund kan lugte ændringer i mit blodsukker

21. marts 2017 Tekst og foto: Peter Helperin
Da Jessica fandt ud af, at hun havde diabetes type 1, turde hun dårligt nok forlade huset. En pludselig blodsukkerændring kunne betyde, at hun mistede bevidstheden, og hun var bange for at falde om. Men en lille, hvid hund gav hende trygheden tilbage.

For fire år siden fik Jessica konstateret diabetes type 1, og på én nat gik hun fra at være som en hvilken som helst anden 20-årig pige til at være et menneske med brug for insulin og faste rutiner.

Det viste sig desuden at være en særlig besværlig form for diabetes. Uden varsel faldt eller steg hendes værdier, hvilket betød, at hun var nødt til at måle sit blodsukker en gang hver halve time døgnet rundt.

Ibi Makienok: Jeg frygtede at dø fra min søn

Hendes liv blev så fastlåst, at hun nærmest ikke turde forlade huset på grund af de pludselige blodsukkerændringer.

Fandt en løsning

Da Jessicas diabetes var ret alvorlig, fik hun en CGM, der er et apparat, som sidder på maven og kontinuerligt måler blodsukkeret.

Det betød, at hun ganske vist slap for at stikke sig i fingeren hvert kvarter, men Jessica havde svært ved at forlige sig med sin nye livssituation.

Hun blev deprimeret, men en dag var Jessica på stranden med sin familie, og her så hun en pige, som løb rundt og legede med sin hund. Hun så så lykkelig ud.

Jeg forstår min søsters selvmord: Hendes dagbog gav mig svaret

Jessica besluttede sig for, at aflede tankerne fra sprøjter og daglige rutiner. Kun få dage efter sad hun på bagsædet af forældrenes bil på vej hjem fra en opdrætter i Skövde.

På skødet havde hun hvalpen Pelle, der er en blanding mellem en malteser og en bichon frisé, og pludseligt var hendes humør steget adskillige grader.

Uddannet til diabetes-hund

I begyndelsen var Pelle som alle andre kæledyr, hvis fornemste opgave det er at holde sin ejer, men snart fik Pelle en ny og spændende opgave.

Jessica havde nemlig hørt om, at der fandtes tjenestehunde, som hjalp mennesker med forskellige handicap, blandt andet mennesker med diabetes.

Min søns morder blev dræbt ved sit bryllup

Hun søgte oplysninger om det, søgte et stipendium til at uddanne Pelle til diabeteshund og fik det, og 18 måneder senere fik Pelle og hans ejer diplom på, at de havde gennemført kurset.

Tør igen at forlade sit hjem

En diabeteshund har til opgave at kontrollere sin ejers blodsukkerværdier og advare, når de falder eller stiger. Pelles følsomme snude registrerer Jessicas blodsukkerniveau.

Når blodsukkeret er for højt, stiller han sig med forpoterne over Jessicas knæ, og når det er for lavt, puffer han til hende under hendes knæ.

Ann tabte 7 kilo med Alkaline Kuren

Så i dag tør Jessica gå ud uden at være bange for at blive så dårlig, at hun besvimer. Den lille duo har været uadskillelige de sidste 4 år.

Læs hele historien i det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 22. marts 2017.

Her kan du se flere billeder af Jessica og Pelle:

Min hund kan lugte mit blodsukker

Sponsoreret indhold