Skæbner

Jo – du kan faktisk godt blive gravid under menstruation

21. februar 2014 af Mette Skøtt, Foto: AOP
Er du også lidt nonsjelang med beskyttelsen under din menstruation, for du kan jo ikke blive gravid alligevel? Så skal du ikke føle dig for sikker, for det kan du faktisk godt

Vi kan ikke blive gravide, når vi har menstruation. Det er den standard-replik, mange kvinder siger til hinanden og ikke mindst til deres mænd. Det er nemlig almen tro, at det kan man ikke, og derfor er der ingen grund til bekymring. Men det er altså en udbredt misforståelse, skriver The Huffington Post.

LÆS OGSÅ: Om læreren, der misbrugte sine elever og havde sex med dem

Du skal være uheldig men det sker

Alt for mange kvinder ved alt for lidt om deres kroppe, menstruationer og hvordan det alt sammen spiller sammen, og The Huffington Post beskriver, at især uvidenhed omkring, hvornår en kvinde kan og ikke-kan blive gravid, skaber problemer for nogle kvinder.

LÆS OGSÅ: Nybagte mødre begår denne fejl og bliver gravide

De fleste kvinder kan godt ånde lettet op, for hos dem er risikoen for en graviditet utrolig lille, men hos kvinder med meget uregelmæssige og lange blødninger forekommer det altså, at enkelte bliver gravide.

På Health.com forklarer de, at kvinder med lange menstruationer godt kan lappe ind over der, hvor de har ægløsning, og så er det jo nemt at blive gravid.

Er din cyklus for eksempel kort på 21 dage, og har du menstruation i en uge, og har du ubeskyttet sex i slutningen af den uge, så vil du i realiteten godt kunne bære rundt på produktive sædceller i op til 72 timer og dermed ramme lige dér, hvor din krop er modtagelig for dem.

LÆS OGSÅ: Der er håb forude for kvinder, der er gået tidlig i overgangsalderen og derfor ikke kan få børn

Det bakkes op af fertilitetsspecialist, Carolyn Kubik:

-Det er sandsynligt, men sker sjældent. Du skal have en kort cyklus, som tæller fra den første dag du bløder til næste gang, du bløder igen, eller en meget lang menstruationsperiode. Dette vil bringe din blødningsperiode meget tæt på der, hvor du er frugtbar.

Det er uheldigt, hvis det sker, men hvis du er en af dem med lange blødninger, skal du måske tænke over, om du ønsker en lille baby i maven, før du kaster dig ud i ubeskyttet sex. Bare for en sikkerhedsskyld.

Sponsoreret indhold