Skæbner

Johan mistede kæreste og ven i tragedie

7. marts 2016 Nina Sommer
Vi kender ham som den sympatiske familiefar i ”Nybyggerne” på TV2. Men Johan har en tragisk forhistorie, som har præget hans valg i livet. En kold aften i november 2004 var han selv døden nær, da hans kæreste og en ven blev dræbt for øjnene af ham

Det skal nok gå. En stemme, Johan ikke kender snakker stille i hans øre. Fyren holder om ham, men Johans blik er fæstnet på vejen. Hans krop føles tung som sten, og han kan høre ambulance-sirenerne i det fjerne. På vejen ligger hans kæreste, Katrine, venneparret Mette og Jakob uden at bevæge sig. I Mettes mave er parrets ufødte barn.

LÆS OGSÅ: Louises lillebror blev dræbt af fartglad bilist

- Det var så uvirkeligt. Det ene sekund gik vi og snakkede. Det næste øjeblik lå de bare der på vejen uden at bevæge sig. Jeg må have været lammet af chok, for jeg kan bare huske, at lige pludselig var der tre ambulancer, fortæller 35-årige Johan Berlin Christophersen, der arbejder som IT-projektleder i Helsingør Kommune.

Johan havde været sammen med kæresten Katrine i seks år siden gymnasiet, og de havde købt en fælles lejlighed i Brønshøj ved København. Johan læste datalogi og brugte en del tid foran computeren og byture sammen med vennerne.

Den 29. oktober 2004 var en dag som alle andre. Johan og kæresten Katrine havde spist middag med venneparret Jakob og Mette, og de ville efterfølgende tage ned og leje en videofilm. Men da de skulle krydse Frederikssundsvej ved Brønshøj Torv, kunne Johan se en bil komme i høj fart.

LÆS OGSÅ: Jeg mødte min gerningsmand

Mette og Jakob stod midt på vejen, og da bilen nærmede sig, skiftede den pludselig vejbane. Johan prøvede at skubbe kæresten Katrine op på hellen, men det var for sent. En Ford Escort bragede ind i tre uskyldige mennesker.

LÆS RESTEN AF DEN GRIBENDE HISTORIE OM JOHAN I UDE OG HJEMME, DER UDKOMMER DEN 9. MARTS

Ude og Hjemme, 10/2016

Sponsoreret indhold