Skæbner

Jonas på 14 fik leukæmi: Jeg følte mig ensom på hospitalet

18. oktober 2019 af Signe Fage Foto: Gregers Overvad
Jonas Schau var 13 år, da han blev syg med leukæmi. Han var ked af det og bange, og han savnede den krop, der før var ferm til fodbold og Fortnite på computeren. Men det værste for Jonas var, at mens han var indlagt på hospitalet, savnede han sine venner og klassekammerater.

Mor og sygeplejersker

Jonas var indlagt 10 måneder på Rigshospitalet med leukæmi. Han måtte ikke komme hjem for at sove, og alle der skulle besøge ham på hospitalet skulle være helt afsprittede, rene og ikke have den mindste snue, for det kunne gå galt, når hans syge krop kom i kontakt med bakterier.

Derfor brugte Jonas det meste af sin tid på hospitalsstuen sammen med sin mor, mest afbrudt af besøg fra læger og sygeplejersker.

- Det kunne godt være ensomt at ligge der. Jeg savnede mine venner på skolen, fortæller Jonas.

Læs også om Henriette, der fik brystkræft som 24-årig

Venner på besøg

Heldigvis begyndte Jonas efter et stykke tid at få besøg af nogle af klassekammeraterne. To af hans bedste venner, Noah og Magnus, tager nemlig turen fra den lokale folkeskole i Stenløse til Rigshospitalet for at besøge ham. Det er en ordning, der blev lavet i samarbejde med Rigshospitalet, hvor de to drenge blev udnævnt som ambassadører.

Det betyder, at de altid kan gå fra undervisningen for at besøge Jonas, og de holder ham med selskab, så det hele ikke bliver for ensomt, når Jonas er indlagt.

- Jeg kan mærke, det gør en kæmpe forskel for Jonas, når han har haft besøg af drengene. De gør virkelig en stor forskel for hans humør, fortæller Jonas’ mor, Berit Schau.

Sponsoreret indhold