Skæbner

Josephine mistede datter, kæreste og ufødt barn: Venter tvillinger efter tragedien

5. februar 2016 af Carsten Holst. Foto: Jeppe Michael og Jørgen Ploug
Efter et grusomt år har 18-årige Josephine igen fundet lykken. I december 2014 mistede hun sine kære i en trafikulykke, der også var tæt på at koste Josephine livet. Men for nylig mødte den hårdt ramte teenager igen kærligheden, og nu venter Josephine tvillinger.

For første gang i mere end et år smiler Josephine Offenberg og stråler af livsglæde. Smilene er ægte, og hun gør intet for at skjule sin lykke.

LÆS OGSÅ: Dennis Knudsen makeover: Smukt og gråt

Venter tvillinger

Når tårerne en gang imellem pibler frem i hendes øjenkroge, er det ikke længere på grund af sorg og afmagt. Nu er det en dybfølt glæde, der giver følelserne frit løb. Josephine skal nemlig være mor. Og ikke nok med det. Hun venter tvillinger og fremviser stolt sin store bule på maven.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Jeg glemmer aldrig, da jeg for få dage siden ringede hjem til min mor og sagde, at jeg aldrig i mit liv har følt mig så lykkelig, som jeg er netop nu. Jeg havde helt glemt, hvordan det var at græde af glæde, siger 18-årige Josephine.

Der er isnende koldt uden for den lille, hyggelige lejlighed i Roskilde, hvor den kønne teenager med sin mor, Mitzi Offenberg, 40, i hånden fortæller et nyt afsnit af sin gribende og utrolige livshistorie på godt og ondt. Men inde i hjertet på Josephine er der ikke koldt. Her brænder en glød, der giver hende varme i kinderne og smittende smil på læberne.

For blot et år siden var situationen en anden. Dengang havde Josephine netop oplevet en så grusom og hjerteknusende tragedie, at den for evigt ville have slået benene væk under de fleste piger i hendes alder.

Mandag den 29. december 2014 mistede den unge kvinde sin elskede datter, Yasmin, på knap 2 år ved en trafikulykke. Kæresten Dennis på bare 19 år blev også taget fra hende sammen med parrets ufødte barn. Tre liv forsvandt.

Josephine blev efterladt alene tilbage i et psykologisk helvede, hvor smerte, sorg og savn hev og flåede i hende døgnet rundt.

LÆS OGSÅ: Fik uhyggelig besked fra den anden side: Forudså ung kvindes død

– Det år, som jeg gennemlevede efter trafikulykken, har intet menneske fortjent. Jeg var så ulykkelig, at jeg ikke anede, hvad jeg skulle stille op med livet. Intet gav mening. Ligegyldig hvad jeg gjorde, var alt kun mørkt og trist, siger Josephine.

– Jeg fik medicin, psykologhjælp, opbakning fra venner og familie og alt muligt andet velment. Men jeg kunne ikke finde lykken nogen steder. Alt var sort, dystert og trist.

– Men så skete miraklet. Da graviditetstesten gav et positivt resultat, strømmede glæde og forventning igennem min krop. Nu har jeg igen noget at leve for.

En gang imellem overgår virkelighedens grusomheder fantasiens verden. Det er tilfældet med Josephines livshistorie.

16 år og supermor – var overskriften til den første artikel med Josephine i Ude og Hjemme nr. 8 2014. Her med datteren Yasmin.

Mor som 15-årig

Første gang, Ude og Hjemme skrev om hende, stod der ”16 år og supermor” i overskriften. Vi fortalte dengang den livsbekræftende historie om Josephine fra 7. klasse på Assens Skole på Sydfyn, der imod alle odds var blevet mor som 15-årig.

Myndighederne var skeptiske og mente ikke, at Josephine kunne tage vare på sit barn. Men hun beviste det modsatte. En uge før Josephines 16-års fødselsdag fødte hun den 2. april 2013 på Odense Universitetshospital den kønneste lille pige, som hun navngav Yasmin.

Josephine og hendes datter fik deres egen lejlighed med en plejefamilie tilknyttet, og langsomt satte den purunge mor alle skeptikere på plads. Mens veninderne tog i byen i weekenderne, sad Josephine hjemme på Sydfyn med sin lille øjesten i armene og udviklede sig til alle tiders bedste mor. En rigtig supermor, og Josephine elskede sit liv som alenemor.

Alle var imponerede af den ansvarslighed og kærlighed, som Josephine udviste over for Yasmin.

Men lykken varede kort. Josephine flyttede til Roskilde for at være tæt på sin mor og Yasmins mormor, Mitzi Offenberg. Hun har altid været en stor støtte for sin datter, og Mitzi forgudede sit barnebarn.

På Sjælland fandt den unge mor lykken i skikkelse af den 19-årige Dennis, og de to forelskede sig hovedkulds. Dennis drømte om at blive far, og drømmen så ud til at blive opfyldt. Josephine blev gravid.

Mandag den 29. december 2014 gik de to unge rundt i lejligheden i Roskilde og indrettede den. De hyggede sig, og glædede sig til familieforøgelsen. Selv om vejret var dårligt, ville de om eftermiddagen køre til hans forældre i en lille by uden for Holbæk og overbringe dem den glædelige nyhed, at de skulle være bedsteforældre.

LÆS OGSÅ: Ubberup-kuren: Ea har tabt sig 12 kilo

Dræbt på glat vej

På landevejen ved Skibby gik det galt, og Josephine husker det hele. Klokken var 17.40 den mandag mellem jul og nytår, og Yasmin sad i sin barnestol på bagsædet af bilen og græd. Josephine havde glemt hendes sut, og i stedet ville hun på sin mobiltelefon spille sangen om den magiske drage Puff, som var Yasmins yndlingssagn.

Josephine nåede at se lygterne fra en bil, inden braget lød. Hun blev kastet op i forruden, og da hun kiggede tilbage på Yasmin, sad datterens helt stille.

Dennis havde på den glatte vej mistet kontrollen over bilen, og en bus kørte ind i siden på dem. Ulykken fik katastrofale konsekvenser. Dennis var død på stedet. Yasmin blev med helikopter fløjet til Rigshospitalet, hvor hun samme aften blev erklæret hjernedød.

Yasmin blev døbt sent om aftenen, og næste formiddag klokken 10.55 blev respiratoren til den lille pige slukket.

En scanning viste, at Josephines foster heller ikke havde overlevet ulykken. Tragedien var total, og alt blev kaos i Josephines liv.

Josephine mindes de tre elskede, som hun mistede ved trafikulykken i december 2014: Kæresten Dennis, datteren Yasmin og sit ufødte barn i maven.

Støttede i sorgen

I sommeren 2015 mødte Josephine den jævnaldrende Theo. De blev kærester, og han var en stor støtte for Josephine. Josephine lagde ikke skjul på det ragnarok og kaos, som hun psykisk befandt sig. Men det afskrækkede ikke den unge mand.

Theo var med Josephine og Mitzi Offenberg i kirken i Holbæk til Allehelgen den første søndag i november, da alle de døde blev mindet.

Få uger senere udeblev Josephines menstruation, og hun købte en graviditetstest. Josephine var ikke helt sikker på resultatet og tog hjem til sin mor.

Se videoen: Anny slog sin datter ihjel: Hun skulle ikke lide mere

Mitzi var også i tvivl om resultatet og turde ikke tage forskud på glæderne. Heller ikke et besøg hos hverken lægen eller en gynækolog gav noget endegyldigt resultat.

Men den 1. december kunne gynækologen efter en ny scanning give Josephine den besked, der på få øjeblikke afløste hendes sorg med glæde og forventning: Du er gravid.

– Jeg blev lidt ængstelig, da jeg fik at vide, at jeg venter tvillinger. Men jeg indså hurtigt, at det kun ville give mig en dobbelt glæde. Nu får jeg to børn, der kan sende mig et smil, og to børn, som jeg kan give et knus. Det bliver så fantastisk. Jeg kan næsten ikke vente, siger den gravide teenager.

2015 blev et år, som Josephine husker som ét langt mareridt. Hendes tanker var fra tidlig morgen til sen aften hos Yasmin, der ligger begravet på Vestre Kirkegård i Roskilde. Når Josephine gik i byen for at handle, kunne hun ikke holde øjnene fra børn på Yasmins alder. Tit havde hun lyst til at tage et af børnene op til sig og give det et knus for at mindes dengang, hun kunne gøre det med sin egen datter.

– Selv om alle var søde mod mig, kunne intet erstatte min kærlighed til Yasmin. Alt var ragnarok for mig, og jeg græd mig i søvn hver eneste nat. Savnet efter Yasmin blev en besættelse, der fulgte mig døgnet rundt. Den ødelagde mig, og jeg kunne ikke se meningen med livet, siger Josephine.

Den ulykkelige teenager indrettede et værelse, udelukkende med sin afdøde datters ting, hendes seng, legetøj og alt andet. Hun kunne ikke få sig til at vaske hendes tøj, fordi det ville fjerne duften efter Yasmin.

I øvrigt var det også meningsløst, fordi hun ikke kunne give datteren tøjet på.

Mitzi Offenberg har støttet sin datter i medgang og modgang.

Vil altid elske Yasmin

Josephine fik medicin og gik til psykolog, men intet hjalp. Hendes mor forsøgte at hjælpe og støtte efter bedste evne. Men intet kunne erstatte den kærlighed, der havde været mellem den lille pige og hendes purunge mor.

Udsigten til at blive mor igen har ændret alt for Josephine. På væggen i hendes lejlighed hænger billeder med teksten ”Yasmin – jeg vil altid elske dig”, og lige under står to par små joggingsko og minder om den forestående begivenhed. Der ligger også sutter og venter på to små babyer.

Josephine har termin den 25. juli, men sandsynligvis føder hun tvillingerne tre uger før. Verdens bedste teenagemor har været helt nede på bunden af livet, men nu tilsmiler lykken hende igen. Josephine har i bogstavelig forstand fået et nyt liv.

– Jeg tænker tit på, at Yasmin ville være blevet en fantastisk storesøster. Jeg må tage tvillingerne med til hendes gravsted og fortælle dem om den søster, som de ulykkeligvis ikke nåede at møde, siger Josephine.

Sponsoreret indhold