Karina brugte sine sidste 50 kr. på en lottokupon: Fattig mor vandt millioner

For et år siden var Karinas økonomi gået helt i hundene. Hun havde tre job for at kunne klare dagen og vejen for sig og sine ni børn. En lørdag tjekkede Karina sin bankkonto, og der var sølle 50 kr. tilbage. Dem brugte hun på en lottokupon.

Hjælpen kommer ofte, når man har mest brug for den. Det gjorde den også for et år siden for 38-årige Karina Rege Olsen, der er mor til ikke færre end 10 børn i alderen fra tre måneder til 19 år.

Karina vandt nemlig en milliongevinst i lotto. Kuponen købte hun for de sidste 50 kroner på hendes bankkonto, og de mere end to millioner kroner ændrede med et hendes tilværelse.

– I mange år var jeg nødt til at prioritere mad før ubetalte regninger. De hobede sig op sammen med gælden. Børnene kom i første række, og så måtte kreditorerne vente. Det er en fantastisk fornemmelse at kunne betale enhver sit og samtidig have penge til gode oplevelser med børnene, siger Karina.

Troede det var en spøg

En lørdag i fjor fik den norske kvinde en opringning fra en kvinde, som Karina i første omgang troede lavede sjov. Dengang havde hun ni børn og tre forskellige job for at få enderne til at mødes. Opkaldet kom en aften, da hun havde tilkaldevagt som sundhedsplejerske, og kvinden i telefonen præsenterede sig som ansat ved Norsk Tipping.

– Jeg troede, at opkaldet var fra en, der ville lave sjov med mig. ”Sådan noget spøger man ikke med”, sagde jeg. Kvinden oplyste, at jeg havde vundet 2,3 millioner kroner (svarende til ca. 1,8 millioner danske kroner, red.). Først da hun fortalte mig det nøjagtige tidspunkt for købet af kuponen, begyndte det at gå op for mig, at det virkelig var sandt, siger Karina.

Hun glemmer aldrig de øjeblikke, da hun græd foran sine kollegaer. Flere kom løbende til for at trøste. De troede, at Regina havde modtaget en trist besked, men det var glædestårer, der strømmede ud ad øjnene på hende.

Har 10 børn

Karina har syv piger og tre drenge i alderen 3 måneder, 2, 4, 7, 9, 11, 13, 14, 16 og 19 år. Hun har altid ønsket sig en stor familie, og som helt ung drømte hun om at få mindst fire børn. At der kom yderligere seks, betragter hun som en stor gave.

Siden hun fik sit første barn for 19 år siden, har Karina spinket og sparet for at få det til at løbe rundt. Inden et barns konfirmation har hun bekymret sig om økonomien i håb om at kunne give barnet en god oplevelse. Samtidig har hun sat en ære i at vise sine børn, at man aldrig skal give op.

Karina har aldrig spillet lotto regelmæssigt af den simple grund, at hun ikke havde pengene til det. Da en kollega en lørdag i fjor købte en lottokupon, tænkte Karina: ”Måske jeg også skulle prøve lykken”. Da hun tjekkede sin bankkonto, stod der præcis 50 kroner, der akkurat var nok til en uspecificeret lottokupon.

Svær barndom

Som barn var Karina heller ikke vant til at få det, hun pegede på, tværtimod. Hendes forældre blev skilt, da Karina var 3 år. Moren arbejdede på en rejefabrik og måtte have ekstrajob for at få det til at løbe rundt.

Som teenager havde Karina svært ved at tilpasse sig. Hun var urolig og ude af stand til at tage en uddannelse. Som 17-årig gik Karina ud af skolen og arbejdede med at rengøre busser. Senere blev hun dagplejemor og servitrice.

For et par år siden besluttede Karina at tage en videregående voksenuddannelse og er snart færdig som sundhedsassistent. Hun vil vise sine børn, at det aldrig er for sent at tage en uddannelse. Hun drømte om at kunne forsørge ungerne med et godt og trygt job i sundhedssektoren.

Ejer for første gang

Karinas økonomi blev lidt bedre, da hun traf sin nuværende mand Roald. Men lottogevinsten blev det helt store vendepunkt. Nogle af pengene brugte hun til at købe en halvpart af Roalds hus. Efter at have boet til leje hele livet var det en stor ting pludselig at eje en bolig.

De fire af Karinas børn bor hos hende og Roald, der er far til de tre yngste. De seks andre hos deres fædre.

Karinas første tanke efter at have vundet millionerne var, at hun kunne betale sin gæld og give børnene en god ferieoplevelse.

Råd til ferie

Efter gevinsten var børnene hurtigt fremme med ønskelister, men Karina slog bremsen i. Pengene skal ikke klattes væk, og selv om børnene har fået nyt tøj og andet, skal de lære at være sparsommelige.

Nyheden om Karinas millioner spredtes hurtigt, og hun fik mange tiggerbreve.

Hun har også modtaget negative reaktioner. Én mente, at hun burde få æggestokkene skåret ud, fordi hun havde fået 10 børn. Hendes børn blev kaldt de værste ting. Hun fandt også hurtigt ud af, hvem der er hendes virkelige venner. Folk, som hun ikke havde været i kontakt med i årevis, spurgte Karina, om ikke hun inviterede på en bytur.

Checken fra Norsk Tipping er rammet ind og hængt op i køkkenet. Karina ved, at 2,3 millioner kroner ikke er verdens største beløb, og at pengene ikke varer evigt. Men hun har investeret klogt, og nogle af pengene er sat til side for at sikre børnenes fremtid.

– Penge er ikke alt, og jeg er sikker på, at mit liv også havde været godt uden præmien. Men det ville have været mere utrygt og besværligt. Jeg har lagt den økonomiske frygt bag mig og er gået ind i mit ny liv med frisk mod. Jeg er vanvittig lettet, og jeg har fået nye muligheder. Men jeg må stadig en gang imellem knibe mig selv i armen, når jeg tænker på opkaldet fra Norsk Tipping. Tænk, at jeg af alle skulle få den telefonbesked, siger Karina.