Skæbner

Karina får svar på, hvorfor storebror valgte livet fra

29. maj 2013 af Marianne Knudsen / Foto: Steen Wrem
25-årige Karinas storebror sprang ud fra 11. etage i et højhus i Kolding og gjorde en ende på sit liv. Ingen anede uråd, og siden har Karina og familien søgt efter at forstå, hvorfor Jimmy valgte den udvej. Ude og Hjemmes clairvoyant, Pia Neves de Brito giver dem svaret.
Karina mistede sin bror. I baggrunden ses clairvoyant Pia Neves de Brito.
Karina mistede sin bror. I baggrunden ses clairvoyant Pia Neves de Brito.

Aftenen før havde 25-årige Jimmy været i godt humør til julefrokosten på sin arbejdsplads. Hans far, Tommy, arbejdede samme sted, og de to havde hygget sig. Faderen havde rost Jimmy og var stolt af ham, fordi han var så vellidt blandt kollegerne. Dagen efter hoppede Jimmy ud fra 11. etage i et højhus i Kolding.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Vi gik fuldstændig i chok, da politiet buldrede på vores dør om natten og fortalte, at vores søn var sprunget ud fra højhuset. Det kunne simpelthen ikke være rigtigt, fortæller Tommy Madsen.

Følsom ung mand

Han havde ikke kunnet mærke noget på sønnen aftenen forinden. Og selv om han har spekuleret over det lige siden, har han ikke kunnet komme i tanke om noget, der indikerede, at sønnen ønskede at begå selvmord.

LÆS OGSÅ: Afdød søn: Giv slip mor

Heller ikke Jimmys mor og to søstre anede uråd. De elskede ham for hans varme smil, hjælpsomhed og omsorg for dem. Men de var også klar over, at man skulle vælge sine ord med omhu over for ham. Jimmy var meget følsom og kunne blive rigtig ked af det, hvis nogen skældte ud eller behandlede ham uretfærdigt.

Fik ikke sagt farvel

Det er to år siden, Jimmy døde, og familien har stillet sig selv de samme spørgsmål igen og igen: Kunne vi have forhindret ham i at begå selvmord? Var der nogle tegn? Hvorfor kom Jimmy ikke til os, hvis han havde problemer?

- Jeg har haft rigtig svært ved at komme videre med mit liv. Alt stoppede ligesom dengang, Jimmy døde. Han hjalp mig altid, når jeg havde brug for det, og så pludselig er han væk. Jeg fik slet ikke sagt ordentligt farvel til ham, siger 25-årige Karina Madsen.

Kæmpet med depression

Hun har derfor ønsket at få besøg af Ude og Hjemmes clairvoyant, Pia Neves de Brito, i håb om at få nogle svar, der måske kan hjælpe hende videre i sit liv. Hun har også inviteret sin familie med til seancen. De sidder nu spændt og håber, at Pia kan få kontakt med Jimmy.

LÆS OGSÅ: Jaget på flugt af spøgelser

Det kan hun. Pia beskriver Jimmy som en pæn ung mand - leverpostejfarvet hår, almindelig af bygning, mørkebrune øjne - der venligt kommer hende i møde.

- Han har gemt på en masse ting og har forsøgt at være glad udadtil, selv om han ikke var det. Det virker som om, han har kæmpet med en depression, konkluderer Pia som det første. Hun har intet fået at vide inden mødet med Jimmys familie, men for hende er det tydeligt, at Jimmy bar på en hemmelighed.

Vinker farvel

- Han fortæller mig, at det hele blev for mudret for ham, og at han var enormt træt af livet. Han kunne ikke længere se igennem skyerne. Sådan udtrykker han det - han er meget poetisk og smuk at tale med, synes Pia.

Hun har til gengæld svært ved at få ud af ham, hvordan han døde. Hun ved, at han tog sit eget liv, men kan ikke se eller mærke noget.

LÆS OGSÅ: Tilgiver sin afdøde far

- Han vinker farvel, siger, at vi ses, og så går han over på den anden side. Han virker sløv, som om han har taget noget inden, tøver Pia, der stadig ikke kan se højhuset for sig, da Karina forklarer, hvordan hendes bror døde.

Svært sidste år

- Det er måske meget godt, at jeg ikke kan se højhuset, eller at han ligger der. Det fortæller mig, at han enten har drukket alkohol eller taget nogle piller inden og gået resolut op på taget af højhuset og sprunget ud med det samme - fast besluttet på at gøre det, siger Pia.

- Særligt det sidste år, inden han døde, var svært for ham. Han isolerede sig lidt i sin lejlighed og sad foran computeren. Verden var simpelthen for hård til ham. Men nu har han det godt, siger han. Han er lettet over at have fået fred, siger Pia.

Prøv at forstå mig

De fleste, der begår selvmord, er plaget af dårlig samvittighed, men ikke Jimmy. Han siger undskyld til sin far, men han ønsker, at hans mor og søstre forstår hans valg, for det var det bedste for ham.

LÆS OGSÅ: Mistede begge forældre i tragedie

- Han er ked af, at han har gjort jer ondt og understreger, at han elsker jer og altid har følt sig elsket. I kunne ikke have gjort noget anderledes. Prøv at forstå mig i stedet for, appellerer han. Jeg havde det ikke godt, videregiver Pia og understreger, at hun også kan se, at der altid har været smækfyldt af kærlighed i familien.

Det er blevet tid til at lade Jimmy vende tilbage til morfar, som han nu er sammen med. Pia lukker øjnene og sender ham af sted - imens sidder familien tavse og sunder sig over de svar, de endelig fik fra ham.

Sponsoreret indhold