Skæbner

Karisa ofrede livet for sin baby

24. november 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto:Privat/gofundme
Karisa Bugal fra byen Aurora i Colorado i USA glædede sig. Hun skulle føde sit og sin mand, Wes’, andet barn. Mallory skulle være storesøster. Men fødslen gik grueligt galt. En komplikation tvang Karisa til at vælge mellem sit eget og sit ufødte barns liv. Hun valgte barnets. Karisa nåede lige at opleve sin nyfødte søn, inden hun kort efter selv sov ind.

Mest læste artikler på udeoghjemme.dk

-Inderst inde vidste jeg, det ikke var godt. Men jeg prøvede at holde håbet oppe, siger en dybt bevæget Wes Bugal til tv-stationen 9news i Colorado.

Lægerne opdagede under fødslen, at det ufødte barns hjerterytme gik dramatisk ned, og de fandt hurtigt ud af, at Karisa var ramt af fostervands emboli, en yderst sjælden tilstand, der betyder, at fostervand trænger ind i morens blodbane og langsomt men sikkert sætter moderens indre organer ud af funktion. Samtidig er det ufødte barn i yderste livsfare.

LÆS OGSÅ: Var gravid da manden døde

Han har netop mistet sin kone, Karisa Bugal, 34, der døde som følge af en ekstremt sjælden fødsels-komplikation, der ramte hende mens hun fødte sin søn, Declan.

Lægerne var nødt til at bede Karisa tage en afgørende beslutning. Hun kunne enten få et akut kejsersnit under fuld bedøvelse, som med stor sandsynlighed ville redde hendes barns liv, men som til gengæld ville være farlig for hendes eget liv Eller hun kunne vælge en løsning, hvor et kejsersnit blev foretaget under lokalbedøvelse. Det sidste ville tage længere tid, og ville med stor sandsynlighed koste hendes barn livet, men til gengæld være mere sikkert for hende selv.

Han er så sød og nem

Karisa tog den beslutning, at sætte sit ufødte barns liv over sit eget.

Hun blev omgående opereret, og nåede lige at fornemme, at hun havde født en dreng, og en lillebror til Mallory, inden hun blev hastet på intensiv afdeling, hvor lægerne desperat prøvede at redde Karisas liv. Men forgæves. Kort efter døde Karisa på grund af embolisme.

LÆS OGSÅ: Beskyttede sin baby med sit liv

-Det bliver så svært at forklare Declan, at hans mor faldt bort, fordi hun skulle føde ham. At skulle forklare begge børn det, når han spørger, hvor hans mor er, siger Wes til 9News, mens tårerne presser sig på.

I dag er Declan knap tre uger gammel. Han vejede 3.200 gram, da han blev født, og trives godt.

En tåge af spørgsmål

-Han er et mirakel. Han er så sød og nem. Stille og bare vild med at være her, siger Maren Oates, der er Karisas søster til 9news.

Wes Bugal har siden startet en indsamling på siden gofundme for at sikre sine to børns muligheder og for at hædre mindet om sin kone.

LÆS OGSÅ: Her er min dejlige lille Alfie

Som der står på gofundme om den lille families vilkår efter morens bortgang:

"Gennem smerte, vrede og sorg, må de prøve at finde vej gennem en uendelig tåge af spørgsmål."


Sponsoreret indhold