Skæbner

Kate har tabt 100 kilo

7. november 2019 Af Marianne Knudsen Foto: Søren Lamberth og privat
26-årige Kate Hansen fra Ollerup på Sydfyn har tabt 100 kilo på 20 måneder, men for hende er den sværeste kamp først begyndt. Angsten for at tage på igen fylder alt nu.

26-årige Kate Hansen vejer 60 kilo. Hun ser slank og sund ud, men det er langt fra sandheden afslører hun hurtigt. Hver dag kæmper hun nemlig en kamp for ikke at tage på. Tanken om kalorier fylder ALT, og hun er meget bevidst om, at hun ikke skal spise mere end maks. 600 kalorier om dagen. Dem modregner hun med den daglige motion, hvor hun typisk sørger for at forbrænde mellem 1000 og 1500 kalorier.

Læs også: Mette blev en slank brud

Mad fylder alt

- Ja, jeg sulter mig lige nu, men jeg er simpelthen så bange for at tage på, svarer hun ærligt

Hendes tanker kredser derfor om mad det meste af dagen. Hvad skal hun spise for at være mæt i længst tid? Og hvor meget må hun spise, før hun overskrider det antal kalorier, hun har tilladt sig selv at indtage om dagen?

Mad har altid fyldt meget i Kates liv, men indtil for to år siden var det på en helt anden måde. Dengang spiste Kate nemlig lige, hvad der passede hende. Hvidt toastbrød, lasagne med ost, Nutella og kakaomælk røg ned, og det var stensikkert, at hun spiste, til slikposen var HELT tom. Og Kate var bedøvende ligeglad – også selv om vægten var svinget langt over de 100 kilo.

Læs også: Michelle og Simone tabte 12 kilo med Suppe

Slut med sukker, stivelse, salt og gluten

Men for to år siden tog hun en beslutning. På det tidspunkt vejede Kate 160 kilo, og hun indså, at hvis drømmen om at blive mor skal realiseres på et tidspunkt, var hun nødt til at tabe sig.

Fra den ene dag til den anden gik hun i gang og nærlæste slankebøger, kogebøger og artikler om vægttab for til sidst at lave sin egen kostplan uden sukker, stivelse, salt og gluten. Og kiloene raslede af gradvist.

20 måneder senere nåede hun vægten 60 kilo - og havde dermed smidt 100 kilo.

Læs også: Cecilie Hother tabte sig med 5:2

Ikke holdbart

- Vægttabet gik langt hurtigere, end jeg havde forventet. Jeg var glad og stolt, men mentalt har det været svært at følge med. Jeg kan sagtens se i spejlet, at jeg ikke længere er tyk, men følelsen af stadig at veje for meget har jeg konstant. Som jeg sidder her, føler jeg, at jeg vejer mindst 40 kilo mere, end jeg reelt gør, forklarer Kate.

Hun ved, at hendes krop ikke er gearet til kun at veje 60 kilo, og at hun vil tage på, lige så snart hun spiser helt almindeligt. Og det har hun simpelthen ikke lyst til, siger hun samtidig med, at hun er fuldt ud bevidst om, at det heller ikke er sundt og holdbart at fortsætte på den måde.

Hun ved, at hun er nødt til at søge hjælp til at komme ud af spiseforstyrrelsen, som hun selv kalder den. Og hun ved, at hun nok skal komme det. For drømmen om at blive mor er stadig intakt.

Sponsoreret indhold