Kidnappet som barn: Nu er hun selv mor

Elisabeth blev kidnappet som 14-årig. Hun blev dagligt mishandlet groft og gjort til barnebrud. Nu er hun selv blevet mor og vil vise verden, at livet ikke går i stå, selv om man har været ude for noget voldsomt. Man kan godt blive lykkelig alligevel.

En varm sommernat blev Elisabeth Smart med en kniv for struben kidnappet fra sit værelse. Hun var 14 år. De næste ni måneder blev et mareridt, der har mærket hende for livet. Men hun nægter at være et offer. Hun er en overlever. I dag har hun fundet lykken og er blevet mor til en lille pige.

Natascha Kampusch blev også kidnappet og hjælper nu børn i nød.

Brutal misbrug

Det var gadeprædikanten Brian David Mitchell og hans kone Wanda Barzee-Mitchell, som bortførte hende. Brian David Mitchell gjorde hende til barnebrud, mishandlede hende seksuelt stort set hver dag i ni måneder, og hun blev slået og udslutet.

Elisabeth blev fundet for snart 12 år siden. Hun fortalte politiet, at hun hed Augustine, for hun led af Stockholm-syndrom, hvor hun havde udviklet sympati med sine kidnappere.

Brian David Mitchell blev idømt livstid for forbrydelsen, mens hans kone fik 15 år for medvirken.

 

Skrev bog om at være kidnappet

Elisabeth skrev en bog om sine frygtelige oplevelser og både Elisabeth og hendes far Ed Smart er engageret i Elisabeth Smart Fonden, som arbejder på at finde bortførte og sexmisbrugte børn. De vil have ofrene til at forstå, at man godt kan komme ud på den anden side som et helt menneske.

- Vi håber at få ofrene til at forstå, at man godt kan overleve. Vi ønsker, at de skal finde drømme og nyt håb i livet, siger Ed Smart.

Elisabeth er i dag 27 år og er gift med skotten Matthew Gilmour. Deres datter Chloe er tre måneder.

Læs også om pigen, der blev fundet hos sin kidnapper efter 10 år.