Skæbner

Klogere end Einstein

13. august 2013 af Mikkel Milsgaard Foto: Newsteam
Cerys er klog. Meget klog. En intelligenstest placerer hende højere på intelligenslisten end Albert Einstein og Stephen Hawkins.

En 11-årig skolepige er nu blandt de klogeste hoveder i England. Cerys Cooksammy-Parnell fra Northampton scorede for nylig maksimumpoint i en intelligenstest hos Mensa og placerede sig dermed højere på intelligenslisten end selveste Albert Einstein og Stephen Hawkins.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Troede hun var dumpet

Cerys scorede 162 point på den såkaldte Cattell B scale, hvilket er 20 point højere end hendes far, Dean, som er jurist og medlem af Englands 'Elite Intelligens Klub'. 45-årige Dean Cooksammy-Parnell troede ellers, at hans datter havde dumpet testen, fordi hun var så hurtigt færdig. I stedet havde hun gennemført den med lynets hast.

LÆS OGSÅ: Klog af chokolade

Rart at give igen

- Jeg pjatter altid med hende og siger, at hun ikke er ligeså klog som mig, fortæller den stolte far.
Men noget tyder på Cerys meget effektivt fik lukket munden på ham.
- Da jeg fortalte ham, at jeg ville tage testen, sagde han: "Jeg er altså allerede medlem af Mensa, Cerys" - så det var rart at kunne give ham lidt igen, fortæller hun.

Vil ikke sammenlignes

Adspurgt om fremtiden fortæller Cerys, at hun satser på en karriere inden for finansverdenen. Sammenligningen med Einstein og Hawkins giver hun dog ikke meget for.
- Du kan ikke rigtig sammenligne mig med Einstein, fordi han opnåede så meget. Man kan ikke rigtig bedømme nogen ud fra deres potentiale, siger hun.

LÆS OGSÅ: Klogere børn med mad og motion

Overraskede forældre

Hendes forældre står nu over for et svært dilemma. Skal Cerys leve et 'normalt' liv, eller skal de skubbe på for at udvikle hendes intelligens yderligere.
- Vi blev overraskede, da hun ramte maksimumpoint. Men vi er virkelig stolte, fortæller Dean.

Sponsoreret indhold