Skæbner

Kræftsyg familiefar gift på dødslejet

23. oktober 2014 af Carsten Holst Foto: ALL OVER PRESS
Da Cola Weller fik at vide, at Felix Glenny var uhelbredelig syg af kræft, besluttede hun at gifte sig med ham på hans dødsleje.
Cola og Felix blev gift på hans dødsleje
Cola og Felix blev gift på hans dødsleje

22-årige Cola Weller, mor til Ralph på 2 år og Pearl på 5 måneder, var smuk som en gudinde, da hun med opsat hår, perfekt makeup, perlekæde om halsen, og iført en romantiske, hvid brudekjole, trådte ind på sygestuen til sin elskede Felix Glenny, 23.

Han lå i sengen iført sit stiveste puds, og sendte sit livs kærlighed et af de smil, som kun en forventningsfuld gom kan sende sin kommende brud.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det smukkeste øjeblik

Læs også: Kommende brud løj sig kræftsyg

"Hvor er du dejlig. Jeg elsker dig", hviskede Felix, da Cola stillede sig ved sygesengen, og kærligt aede ham på kinden. Hun græd med det ene øje, og smilede med det andet. Dette øjeblik var på én gang det smukkeste, hun kunne drømme om, og samtidig det mest sørgelige. Cola skulle giftes med sin drømmemand, og det havde hun villet, siden de mødtes til en fest hos fælles venner i august 2010.

Men Cola vidste udmærket, at lykken ville blive kort. Gommen lå nemlig på sit dødsleje. Da Cola kort før jul 2013 fik at vide, at Felix kun havde kort tid tilbage, besluttede hun at give Felix den ultimative kærlighedserklæring med sig ud på hans sidste rejse. Hun ville giftes.

Ægteskabet varede 3 uger

Læs også: Enke og mor til 3 små børn

Aldrig har et "ja" lydt tydeligere, end da pastor Steve Spenser spurgte de to, om de vil følges ad i med- såvel som modgang, indtil døden skiller dem. Det gjorde den blot 3 uger senere. Lørdag den 11. januar i år udåndede Felix på Medway Maritime Hospital i den engelske by Kent. Han kæmpede tappert, men tabte den ulige kamp mod tarmkræften. Derved gjorde sin hustru til enke, og sine to små børn faderløse.

- Inden Felix blev syg, havde vi talt om at gifte os. Da vi fik diagnosen, at kræften var uhelbredelig, var vi ikke i tvivl om, at nu skulle det være. Det var følelsesmæssigt svært, men jeg er glad for, at vi nåede det. Felix sov stille ind med vished om, at jeg elsker ham højt, siger Cola, der nu ligesom sin mand hedder Glenny til efternavn.

Det kunne umuligt være rigtigt

Læs også: Rørende brev om myrdet datter

Da Felix i november 2013 fik ondt i maven med kramper, tydede alt på en form for infektion. Han blev imidlertid sendt til scanning på sygehuset, fordi både hans mor, hans morfar og en moster alle er døde af tarmkræft indenfor de seneste år. Den 23-årige specialarbejder fra byen Lower Stoke nær Rochester var sikker på, at mavesmerterne skyldtes noget harmløst. "Der kan umuligt ske en ung far til to små børn noget ondt", sagde Felix optimistisk til Cola, da hun afleverede ham på hospitalet. Men det kunne der.

Lægerne fandt en stor kræftknude i tarmen. På sønnen Ralphs 2 års fødselsdag den 11. november fik han diagnosen, og kom straks i behandling. Nogle uger efter viste det sig, at den aggressive kræft havde spredt sig, og i midten af december fik den unge familiefar den frygteligste besked af alle. Lægerne kunne ikke gøre mere. Felix ville dø inden for ganske kort tid.

Mens Cola gik i gang med at forberede brylluppet under de følelsesmæssigt belastende omstændigheder, besluttede én af parrets venner at oprette en fond. Midlerne skulle hjælpe Cola og parrets to børn økonomisk, når Felix døde. Hun arbejder som frisør, og vil ikke have mulighed for at opretholde en acceptabel levestandard uden ægtefællens løn.

Pengene skal hjælpe Cola videre

s også: Snød døden og fandt kærligheden

Da historien om den håbløst syge familiefar spredte sig efter brylluppet, strømmede det ind med pengedonationer i alle størrelser. Blandt andre gav Sharon Osbourne, selv tidligere kræftpatient, gift med sangeren Ozzy og kendt som X-faktor dommer på amerikansk tv, omkring 100.000 kr. Pengene var ledsaget et brev med en opfordring om "Aldrig at opgive kampen og håbet". Lige lidt hjalp det. Felix døde 3 uger efter brylluppet, og fondens mere end 500.000 kr. skal nu hjælpe Cola med at komme videre i livet.

- For nogle lyder det måske bizart, men for mig blev brylluppet både smukt, livsbekræftende og mindeværdigt, siger Cola.

- I dag elsker jeg Felix ligeså højt, som da han levede. Vores kærlighed til hinanden har ikke kunnet bremses af hverken sygdom eller død. Felix lever videre i mit og børnenes liv, nu blot på en anden måde end da han levede. Jeg fortæller børnene om deres far, og han vil aldrig blive glemt. Jeg véd, at han elskede livet, mig og sine børn højere end noget andet. Felix kæmpede tappert, men forgæves. Nu gemmer jeg brylluppet og de mange dejlige minder om min mand dybt inde i hjertet.

Ville skære af bryllupskagen

Efter vielsen i sygesengen insisterede Felix på at komme op at stå. Han ville skære det første stykke af bryllupskagen sammen med sin nybagte brud. Felix kæmpede sig på benene, skar i kagen og sank udmattet tilbage i sengen. Han fik Ralph og Pearl op til sig, mens han lukkede øjnene og hviskede til Cola: "Vi nåede det, skat. Vi nåede det".

Har du set, at du lige nu kan spare 40 % på massevis af varer i Ude og Hjemmes webshop?

Sponsoreret indhold