Skæbner

Kræftsygdom gjorde Martine stærk

8. september 2015 Carsten Holst
Som teenager opdagede Martines mor en knude på hendes hals. Det var kræft, men efter et langt sygdomsforløb blev hun erklæret rask. Som Miss Danmark-kandidat hjælper hun nu andre kræftramte til at bevare livsmodet.

Hele livet lå for Martine Lybæks Christensens fødder, da lynet slog ned, og hun blev konstateret alvorligt syg. Hun var blot 19 år, da hendes mor opdagede en knude på hendes hals. Det viste sig at være kræft. Men i stedet for at lade sygdommen styre sit liv, gjorde den hende til en stærkere og mere målbevist pige.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Marine er én af landets smukkeste piger, og da hun var meldt rask efter flere operationer og strålebehandlinger, meldte hun sig som kandidat til Miss Danmark-titlen. Hun gjorde det ikke for at få titlen som landets smukkeste, men fordi det giver hende mulighed for at kunne hjælpe andre, der ligesom hun selv er ramt af svær sygdom.

Martine bruger nu sit smukke udseende, sin charme og sin erfaring med en kræftsygdom til at samle penge ind til organisationen "Make a Wish", som i Danmark kaldes Ønskefonden. Her gør den unge kvinde fra Aalborg en forskel, og det er langt mere vigtigt for hende, end at kunne kalde sig Miss Danmark.

- Hvis der overhovedet er en mening med at blive ramt af alvorligt sygdom som kræft, mener jeg at have fundet den. Arbejdet med at opmuntre andre i en svær tid er utroligt givende. På den måde synes jeg, at jeg har vendt en trist oplevelse til noget positivt. Jeg nyder at kunne hjælpe, fortæller Martine.

I videoen fortæller Martine om sin kamp mod kræften, og om beslutningen om at melde sig som kandidat til Miss Danmark for at hjælpe andre.

I denne uges udgave af Ude og Hjemme kan du læse hele den gribende og rørende historie om den tapre, livsglade og smukke pige fra Nordjylland.

Sponsoreret indhold