Skæbner

Krigen forandrede min far

24. november 2015 Nina Sommer
Jacob Ljørring
Silja voksede op med en far, der var soldat. Han var ofte sendt ud til verdens brændpunkter, men efter en mission i Afghanistan kom han forandret hjem. De kunne ikke længere tale sammen, som de plejede, og de fjernede sig mere og mere fra hinanden. Indtil den dag de fandt en fælles interesse.

Silja er netop landet i Billund Lufthavn efter en ferie med en veninde. Efter at hun havde hentet sin bagage, bevægede hun sig hen imod skydedørene til ankomsthallen. Hendes far er i mellemtiden kommet hjem fra sin tjeneste i Afghanistan, og hun glæder sig til at se hans smil og mærke hans varme knus, når skydedørene åbner sig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Mette fik sin soldat

Men da hun går ud i den glade menneskemængde, kan hun ikke få øje på det genkendelige ansigt. Hun kigger igen, men ingenting. Sammen med veninden kører hun hjem til Kolding, og da hun åbner døren og ser sin far i køkkenet, lyser hun op.

- Hej far, siger hun med et stort smil. Men smilet og gensynsglæden udebliver. I stedet bryder hendes far grædende sammen, giver hende et knus og forsvinder ud ad døren. Tilbage står Silja chokeret.

- Jeg forstod slet ikke, hvad der skete. Min far havde været væk i flere måneder, og jeg glædede mig helt vildt til at se ham igen. Men lige der i køkkenet var det en anden far, end ham der tog afsted, forklarer 27-årige Silja Vase, der er studerende.

LÆS OGSÅ: Lonnie mistede begge sine forældre

Sponsoreret indhold