Skæbner

Kristine blev filmet i smug under sex: Jeg skammede mig

8. december 2018 Af Nina Sommer. Foto: Søren Lamberth.
Den aften, Kristine havde sex med en fyr, anede hun ikke, at hun blev filmet. Videoen blev delt, og Kristine blev indelukket og skammede sig. Men en dag fik hun heldigvis nok.

– Synes du ikke selv, at du er klam?

Kristine kigger målløs på fyren foran hende, der netop har nasset en smøg. Som en selvfølgelighed giver hun ham cigaretten, men hun kan mærke, at hans øjne vandrer rundt på hendes krop. Utilpasheden kryber ind på hende, ligesom den har gjort det så mange gange før. Og før han har sagt ordene, ved hun allerede, hvad det handler om.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Jeg har set din sexvideo, siger han uden at fjerne øjnene fra hendes krop.

– Hvor meget skal man betale i timen? spørger han, mens ordene stadig sidder fast i Kristines hals, og da han kort tid efter forsvinder ind til festen igen, kan Kristine mærke tårerne prikke i hendes øjne.

– Jeg forstod ikke, hvordan man kunne sige sådan noget til et andet menneske. Jo flere gange jeg hørte, at jeg var klam og ulækker, jo mere begyndte jeg at tro på det. Til sidst følte jeg jo, at jeg selv var skyld i det, fortæller den nu 18-årige Kristine Frost fra sit hjem i Svendborg.

En sød fyr

Kristine levede et liv som mange andre teenagere tilbage i 2016 med fester, drenge og studiet på hhx, som hun netop var begyndt på.

Følelsen af, at verden lå åben, gav hende et smil på læben. Alligevel havde hun i længere tid mærket lysten til at få en kæreste. Så da hun en dag var på arbejde som kassedame, faldt hun i snak med en kunde og kunne allerede mærke nogle varme følelser.

Kort tid efter fik hun en besked fra ham på Facebook, og de næste tre uger skrev de sammen, inden de en dag mødtes.

– Han var enormt sød, og han virkede ordentlig. Så de første par gange snakkede vi bare og så film, fortæller Kristine, der oplevede, hvordan forelskelsen begyndte at bruse i hendes krop, og da hun en aften var til en fest hos sine venner, kunne hun mærke, at tankerne kun kredsede omkring ham.

Så efter tre timer ringede hun til ham. Han hentede hende fra festen, og sammen tog de hjem til ham, hvor de havde sex.

– Jeg kan huske, at jeg var på toilettet bagefter, men jeg var så træt, at da jeg lagde mig igen, så sov jeg med det samme. Jeg havde slet ikke opdaget, at der havde været andre i lejligheden, fortæller Kristine, der dagen efter havde et smil på læben, da hun kiggede på ham, mens han lå ved siden af.

Folk kiggede

Men smilet blev kort tid efter forvandlet til frustration og uforståenhed, da de senere sad i hans bil, og han skulle køre hende hjem.

– Han sagde til mig, at han ikke syntes, at vi skulle ses mere, da han ikke var parat til et forhold. Jeg forstod ingenting, for jeg troede jo, at vi var ved at blive kærester, fortæller Kristine, der den efterfølgende tid skrev til ham flere gange for at få ham til at skifte mening.

Men kort tid efter var det juleferie, og da hun kom tilbage i skole efter ferien, følte hun sig ovenpå igen.

Livet fortsatte, som det plejede, men alligevel var noget forandret. Når Kristine gik ned ad gangene på gymnasiet, fik hun en følelse af, at folk kiggede meget på hende. Hun følte, at folk pegede på hende og hviskede bag hendes ryg. Når hun nævnte det for sine veninder, mente de, at Kristine så spøgelser.

Men da hun en dag gik ned ad en smal gang, kunne hun se en flok drenge fra 3. g komme imod hende. Følelsen af, at deres øjne kravlede på hende, fik hende til at føle sig dårligt tilpas, og da en af drengene åbnede munden, fik hun et chok.

– Han sagde: ”Er det ikke hende fra pornovideoen? Hun er da klam”. Jeg vendte mig om for at se, om det var en anden, de snakkede om, men jeg kunne tydeligt mærke, at det var henvendt til mig. I begyndelsen tænkte jeg, at de måtte forveksle mig med en anden, men samtidig fik jeg en følelse af, at der var noget, jeg ikke vidste, siger Kristine, der kontaktede en kammerat, der gik i samme klasse som drengene.

Skolen blev en krigszone

Da hun fortalte, hvad hun havde hørt, forandrede hans ansigtsudtryk sig.

– I begyndelsen ville han ikke sige noget, men da jeg pressede på, gav han sig, fortæller Kristine, der fik vennens telefon, hvor en video kom til syne.

Et kamera filmede igennem en sprække i en dør, og da hun så personen på videoen, var hun ikke i tvivl om, at det var hende, der havde sex.

– Jeg havde det, som om alt blod forlod mit hoved, og jeg blev så svimmel, at jeg blev nødt til at sætte mig ned. Til sidst kunne jeg bare ikke holde det inde mere, og jeg græd som pisket, fortæller Kristine, der pjækkede fra de sidste timer den dag.

Hjemme hos sin mor kunne hun ikke skjule, hvad der var sket. De blev enige om, at hun havde to muligheder: Enten skulle hun benægte, at det var hende på videoen, eller melde det. I første omgang valgte hun det første.

Men skolen, der før virkede som en spændende legeplads, begyndte at føles som en krigszone, hvor Kristine aldrig vidste, hvem der havde set videoen, og hvilke tanker der gemte sig bag folks blikke.

De negative tanker

Som tiden gik, begyndte Kristine at lukke sig stadig mere inde i sig selv. Når de andre gik i samlet flok i kantinen, blev hun siddende i klassen med høretelefoner på. Uvisheden om, hvem der havde optaget videoen, kunne hun ikke lægge fra sig, og til sidst blev hendes værelse det eneste sted, hvor hun følte sig tryg.

– Når jeg lukkede min dør, havde jeg det okay. Alligevel kunne jeg jo ikke slukke for mine tanker, og jo mere jeg tænkte over det, jo mere trist blev jeg, fortæller Kristine, der begyndte at tænke en masse negative tanker om sig selv.

De kredsede rundt i hendes hoved, og en dag kunne hun ikke holde det ud mere.

– Det kunne simpelthen ikke passe, at jeg skulle have det dårligt over noget, som andre havde gjort mod mig. Hvorfor skulle jeg føle mig klam og ulækker, når det var nogle andre, der havde krænket mit privatliv? spørger Kristine, der meldte episoden til politiet, cirka fire måneder efter at videoen blev optaget.

Kristine havde i mellemtiden fundet ud af, hvem der havde optaget videoen. Fyren, som Kristine havde været hjemme hos, boede hos sine forældre, og hans lillebror havde den aften haft nogle venner på besøg, der havde optaget gennem en sprække i døren.

Det skal de ikke slippe af sted med

Da anmeldelsen var en realitet, valgte hun at skrive det til en af drengene.

– Han skrev bare tilbage: ”Held og lykke med det. Det kommer du aldrig til at bevise”. Der kunne jeg godt mærke, at jeg havde følelsen af, at det skulle de ikke slippe af sted med, siger Kristine, der den efterfølgende tid ikke hørte noget fra politiet, hvilket hun ellers havde håbet.

Månederne gik, og da hun endnu en gang kontaktede dem, var den eneste tilbagemelding, at de var i gang med sagen.

I mellemtiden prøvede Kristine at fortsætte med at gå i skole og hænge ud med sine veninder, som hun plejede. Men nyheden om anmeldelsen blev hurtigt spredt, og selv om flere gav hende skulderklap, var der andre, der mente, at hun var opmærksomhedskrævende.

En aften, hvor hun var på arbejde som garderobepige på det lokale diskotek, passerede en gruppe piger hende. Pludselig standsede de, og hun kunne endnu en gang mærke de velkendte blikke på hende.

– Hvordan føles det at blive voldtaget? spurgte de Kristine, der kunne mærke, hvordan tårerne fyldte øjnene.

Uden at sige noget løb hun ud på toilettet, hvor hun blev, indtil hun tog hjem.

Endelig et punktum

I begyndelsen af 2018 fik Kristine endelig den opringning, som hun i så lang tid havde drømt om. Hun skulle ind til afhøring, og det samme skulle de drenge, som havde optaget videoen.

Hun fik tildelt en bistandsadvokat, og i oktober i år begyndte retssagen.

På gangen i retsbygningen i Svendborg sad Kristine sammen med sin mor, mens drengene afgav forklaring. Det føltes, som om der var gået flere dage, da dørene endelig blev åbnet, og sandhedens time var kommet.

– Da jeg fik at vide, at tre ud af fire af de tiltalte havde erkendt sig skyldige, kunne jeg nærmest tude af glæde. Nu havde jeg endelig rettens ord for, at det, de havde gjort, var forkert, og det var bare en superfed følelse, siger Kristine, der ikke tror, at fyren, hun havde sex med, havde noget med videoen at gøre.

De tre drenge blev idømt bøder. To fik 14 dages betinget fængsel, mens den tredje blev idømt 40 dages betinget fængsel og 60 timers samfundstjeneste.

Det er bare få dage siden, at Kristine endelig kunne sætte et punktum for den sag, der har fyldt hendes liv de seneste to år.

– Det er, som om grænserne for, hvad man skal finde sig i, er rykket. Jeg tænkte flere gange, at det var pinligt, at jeg var blevet optaget. Jeg skammede mig. Men det var jo ikke mig, der skulle skamme mig – det var dem, siger Kristine, der har fået en undskyldning fra én af drengene.

Sponsoreret indhold