Skæbner

Lady Gagas nye musikvideo skaber enorm debat og røre

5. februar 2016 Louise Soegaard
Alle taler om den. Lady Gagas nyeste video portrætterer den syge voldtægts kultur på de såkaldte "Campus" på de amerikanske universiteter. I indledningen af videoen til sangen "Til It Happens To You" advares seeren om, at den indeholder ubehagelige billeder, og du får her en advarsel fra os også. Vær forberedt på at blive frastødt, men sørg også for at dele denne video. Lady Gagas budskab er nemlig vigtigt.

Syg voldtægtskultur

Med sin nyeste musikvideo har Lady Gaga fået en enorm opmærksomhed og med god grund. Videoen til sangen ”Til It Happens To You” viser med meget hårde billeder, hvordan seksuelle overgreb ser ud på de amerikanske universiteter, hver hver femte unge kvindelige studerende bliver krænket seksuelt i løbet af sin studietid.

Læs også: Leder af krisecenter fortæller: Pæne mænd er farligst

Videoen er lavet af holdet bag dokumentaren ”The Hunting Ground”, som handler om voldtægtskulturen på de amerikanske universiteter. En del af overskuddet fra singlen går til ofre for seksuelle overgreb.

Gaga vil give kvinder styrke

Lady Gaga håber, at hendes nyeste video vil give ofre for seksuelle overgreb styrken til at støtte hinanden. Kun seks procent af alle overfald på universiteterne i USA bliver anmeldt, og Lady Gaga opfordrer med sin video alle ofre til at åbne munden og anmelde hændelserne.

Sponsoreret indhold