Skæbner

Lægerne havde opgivet Mie

6. juli 2009 af Tekst: Joan Andersen. Foto: Jacob Ljøring.
Mie blev dødsdømt ved fødslen

Medicinen er lagt på hylden. Sygdom hører fortiden til. Faktisk ved Mie ikke helt selv, hvad alt postyret er for.

- Jeg fejler ikke noget, siger hun og trækker på skulderne.

Men det er en sandhed med modifikationer.

Allerede fra fødslen vidste lægerne, at der var noget helt galt med Mie. Hun havde kun én nyre, den sad i bækkenet og var alt for lille.

Den lille pige blev lyndøbt, fordi lægerne regnede med, at hun ville dø i løbet af sine første 24 timer. Men hun var en fighter og overlevede.

Lægerne gættede på, at Mie kun ville have 10 år at leve i, for hendes nyre voksede ikke ligesom resten af kroppen.
- Det har jeg aldrig accepteret. At hun skulle dø, kan for mig slet ikke lade sig gøre. Og så begyndte hendes nyre at vokse i samme takt som resten af hendes krop, siger Morten Vilstrup Hein, 41 år.
Mie gjorde igen lægernes dom til skamme. Hun er i dag 12 år, og til fars og Susannes bryllup var hun fuld af liv og sprudlede af energi.

- For seks år siden var Mie helt askegrå i ansigtet. Hun var meget syg og fik en masse medicin, siger stedmoren Susanne Vilstrup Hein, 35 år.

Mie boede hos sin mor i et usundt betonbyggeri i Odense, og det hjalp bestemt ikke på hendes situation. Mie skulle væk. Hendes far tog en resolut beslutning. Sammen med Susanne købte han et hus på landet udenfor Otterup, og Mie flyttede ind hos dem.

- Vi startede med at tage alt medicinen fra hende, for vi var ikke sikre på, at hendes nyre kunne klare så meget medicin, fortæller Morten.

- Vi kunne hele tiden mærke forbedringer. Hun fik farve tilbage i kinderne, og hun blev mere aktiv, fortæller Susanne.
Samtidig sørgede Susanne og Morten også for, at Mie fik en sund og varieret kost.

- I starten passede vi meget på, hvad for noget mad hun fik. Grønt, grønt, grønt. Æbler, tomater osv. Nu tænker vi ikke over det mere. Hun elsker det jo, fortæller Susanne
Selv om Mie har brugt halvdelen af sit liv på sygdom, er det ikke længere en del af hendes verden.
- Selvfølgelig kan hun blive syg, men hvis hun får den rigtige behandling, skal hun nok klare den, siger Morten.

Efter 11 år sammen har Susanne og Morten endelig bestemt sig for at blive gift. Og Mie var selvfølgelig brudepige for sin bonusmor.

[email protected]

Sponsoreret indhold