Lasses sidste chance

Jagten på en dansekarriere har givet Lasse en rus på scenen, men også nedture med misbrug og fængsel for røverier. Nu håber han, at en dokumentar om hans liv, kan give ham en sidste chance for at vende tilbage.

Dét, der begyndte som en spirende danse-karriere i Pejsegårdens dansesal i Husum for knap 30 år siden, har også budt på gevaldige nedture for den nu 43-årige Lasse Eckstrøm fra Vanløse. Et galopperende kokainmisbrug har både efterladt ham i tomhed, men også i fængsel for gentagne røverier.

- Det er jo ikke noget, jeg er særlig stolt af, og det her skal heller ikke lyde som en undskyldning, selv om jeg blev kaldt for den ”flinke røver”, fordi jeg hverken havde våben eller råbte truende. Jeg var desperat efter penge til nye stoffer, og når man er er det, tænker man virkelig ikke over, hvad der er rigtig og forkert. Det er først bagefter, at jeg har kunne se, at det er fuldstændig langt ude, erkender Lasse, der lige nu er inde i en af de perioder, hvor han fokuserer på at lægge misbruget bag sig. Der sker så mange gode ting for ham lige nu, at det vil være dumt at risikere alt, ved et tilbagefald.

Læs også: Nanna røg hash som 12-årig

Hittede som Laze

Allerede som 16-årig begyndte han at få job som showdanser og blev hurtigt efterspurgt hos nogle af Danmarks største popartister som Sound of Seduction, Me & My og Infernal. Han fik også roller i teaterforestillinger og medvirkede i Lars Von Triers ”Dancer in the Dark”.

I 2003 indspillede han sit eget hit, hvor vokalen var afløst af stepdans. Lasse blev til Laze, og nummeret ”Stepping Out” lå på førstepladsen i syv uger, og betød, at han rejste landet rundt og optrådte på diverse klubber og festivaler.

Læs også: Narkoman som 15-årig

Daglig nødvendighed

Det blev hans tilflugtssted, hvor han ikke bekymrede sig om noget som helst, men oplevede en rus, der gjorde ham afhængig. Det var fedt at trykke den af på scenen og ikke mindst være ombejlet af pigerne. Men den larmende tomhed, der fulgte, når rampelyset slukkede, og Laze blev til Lasse, var uudholdelig. Kokain blev hans løsning, der formåede at give ham samme intensitet, som når han stod på scenen.

I begyndelsen var der tale om et forbrug, der blev indtaget til fester på linje med en drink. Senere blev det til et misbrug, der tog magten fra ham og gjorde det til en daglig nødvendighed i længere perioder og dermed umuligt at forfølge drømmen om en kontinuerlig karriere, familie og børn.

Det er tre år siden, han sidst var i fængsel, og dengang tog han en beslutning om, at det skulle være sidste gang. Han ville én gang for alle klippe snoren til sit kaotiske dobbeltliv. Samtidig sagde han ja til, at en filminstruktør fulgte hans vej dertil, og det er der nu kommet en dokumentarfilm ud af.

Læs også: Hash stjal min ungdom

Håber på comeback

I tre år har kameraet optaget Lasses op- og nedture: Lasse, der koncentreret og arbejder som danser, Lasse på coke og tæt på afgrunden, Lasse, der trues af folk, han skylder penge. Lasse i behandling. Lasse og hans mor. En film, der har premiere den 18. marts, og som betyder, at Lasse lige nu spændt venter på reaktionerne og føler sig en smule rastløs for tiden.

Han lægger ikke skjul på, at han håber på et comeback. At filmen kan hjælpe ham med at komme tilbage på scenen, så han kan lave det, han er gladest for, og som han stadig er god til.

- Man skal virkelig tænke sig om, inden man begynder at komme helt derud, hvor jeg har været, siger Lasse, der er bevidst om, at han endnu selv ikke er kommet helt ”ud på den anden side”.

- Det er desværre virkeligheden for mig. Det her er noget, jeg skal tage mig af resten af livet. Men selvfølgelig kan det lykkedes at lave en forandring. Det tror jeg stadig på! 

Dokumentaren om Lasse hedder Show Dancer og får premiere på cph:dox den 18. marts. Fra den 29. marts kan den ses på TV2 PLAY