Skæbner

Laura er født med muskelsvind – Nu danser hun ballet på det kongelige

29. november 2015 Foto: Steen Wrem - Af Kristian Bo Eriksen
Laura er født med muskelsvind. Har haft lungebetændelse 50 gange. Har ligget på operationsbordet de første 20 gange. Men Laura er stadig fuld af krudt og godt humør, og nu danser hun ballet – på Det Kongelige Teater. Du kan se Laura og hendes venner på Det Kongelige på tv på torsdag.

Laura er smilende, glad og jubler over de oplevelser, hun får, når hun danser ballet på Det Kongelige Teater.

-Jeg elsker det. Smilet på 10-årige Lauras ansigt bliver bredt og stort. Gløden og glæden er tydelig i hendes øjne. Og Lauras stemme bliver fyldt med varme, når hun fortæller om at danse ballet på Det kongelige Teater.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: En helt blå baby kom til verden

Som hun siger i tv-dokumenteren "De Sjældneste" på DK4, er der også fordele ved at være syg - ved at have muskelsvind.

-Nogle gange kan det godt være, at sygdomme er noget møg, men andre gange kan det godt være, at det er fantastisk at have den sygdom, for så får jeg lov til en masse andre ting, som er ret fantastiske, siger Laura til DK4.

Rørende at se børnene

Lauras muskelsvind er medfødt, og ingen havde nogensinde troet, at hun ville komme til at danse. Da slet ikke ballet og slet ikke på et rigtigt teater. Når hun tidligere spurgte sin mor, om ikke hun kunne begynde til ballet, skar det Helen Kehler i hjertet, da hun måtte forklare sin datter, at det nok ikke var en god idé. At det ikke kunne lade sig gøre.

LÆS OGSÅ: Fødte alt for tidligt. Jeg troede min datter var død

Men nu er det sket. Laura er en af en gruppe heldige børn, som er med i et helt specielt projekt for kronisk syge børn, der hedder Bella Speranze. Her mødes børnene på Det Kongelige Teater, hvor de bruger musik og ballet til at skabe et fællesskab og en vigtig pause i hverdagen.

-Det er så rørende at se børnene. Nogle kommer kørende i deres kørestole, andre har ikke noget sprog. Men de er alle med, når der bliver danset. Jeg må ofte lade en tåre trille. Jeg hyler af glæde, når jeg ser børnene på teatret, siger Lauras mor.

Ingen er forkert

-Laura kan være med uden at være i konkurrence. Ingen er forkert. Og samtidig har børnene - og da også vi voksne - noget sammen, uden at hele tiden at skulle forklare alting, siger Helen.

Nu har DK4 produceret en dokumentar i 2 dele, der på en underholdende, rørende og på mange måde lærerige facon viser børnene på det kongelige.

LÆS OGSÅ: Malenes sejr: Jeg bestod som mor

Dokumentaren "De Sjældneste" bliver vist i 2 dele, den første del bliver sendt på torsdag, den 3 december kl. 21.30, den anden del torsdagen efter, den 10 december også kl. 21.30 på DK4.

Du kan få et smugkig på udsendelserne her på YouTube:

Sponsoreret indhold