Skæbner

Lille Budi sultet halvt ihjel

3. februar 2015 af Makn
Polfoto
Orangutang-ungen Budi blev holdt fanget i et lille kyllingebur i 10 måneder af sin ejer, der næsten sultede den lille abeunge ihjel. Heldigvis blev lille Budi reddet og bor i dag på et dyrehospital.
Aben Budi er på dyrehospitalet

Da orangutang-ungen Budi blev solgt som et kæledyr på Borneo, blev han med det samme låst inde i et kyllingebur af sin nye ejer. I 10 måneder sad han indespærret og kun fodret med kondenseret mælk, hvilket slet ikke er nok til en orangutang, og forsømt af sin ejer.  

Heldigvis valgte ejeren på et tidspunkt at kontakte myndighederne i Kuching på Borneo, fordi hun ikke længere ønskede at beholde Budi som kæledyr. Og synet, der mødte redningsholdet fra International Animal Rescue (IAR), da de hentede Budi, var hjerteskærende.

Læs også: Hunde blev forgiftet

Græd af smerte

Den lille orangutangunge var så fejlernæret, at dens små knogler var misformede, og da dyrepasseren løftede Budi ud af buret, var der tårer i abeungens øjne, og den græd af smerte.  

- Det knuser mit hjerte, når jeg tænker på de smerter, Budi må have haft, da den sad fanget i det lille bur, siger doktor Karmele L. Sanchez, der er blandt lægerne, der har taget sig af Budi, der nu bor på et dyrehospital i Indonesien.

Er en figther

Heldigvis er Budi nu i bedring efter, at han endelig får ordentlig fast føde. Men selv om han nu er et år og burde klatre i træer, kan han stadig kun lige sidde selv et kort øjeblik og kan heller ikke bruge sine arme og ben. Men på trods af alt det kæmper Budi for at overleve.

- Det er utroligt, at sådan en lille skrøbelig abeunge kan vise så meget styrke og vilje til at overleve. Budi er ikke længere i fare for at dø, men han er stadig svag, og det er stadig for tidligt at sige noget om, hvorvidt han for altid vil lide under de skader, han har fået under de mange måneders forsømmelse, siger Karmele L. Sanchez.

 

Se Budi få kærlig omsorg på dyrehospitalet her:

Sponsoreret indhold