Skæbner

Lille Emma blev forgiftet

25. januar 2017 Morten Nøhr Mortensen
Gregers Kirdorf
Nicoline og Jesper var lykkelige, da de fik deres første barn. Emma skulle have det bedste, så naturligvis var også D-vitamindråberne nøje udvalgt. Hvad det unge forældrepar ikke anede var, at de hver dag fyldte deres datter med en livsfarlig gift.
Emma er i dag mærket for livet af den enorme overdosis af D-vitamin hun fik de første uger af sit liv. 
Emma er i dag mærket for livet af den enorme overdosis af D-vitamin hun fik de første uger af sit liv.

Nicolines yndlingsplads i sofaen var helt ude ved vinduet. Det var her, hun ammede sin nyfødte datter Emma. Det var et hyggeligt og lunt sted, hvor forårssolen spredte sig ind i lejligheden. Og så var det praktisk. D-vitamindråberne stod altid i karmen, så hun huskede dem. Fem dråber fik hendes datter hver dag.

Voldsomme skader

I dag ved Nicoline, at hun midt i hyggestunderne ved vinduet uforvarende kom til at skade sin datter for livet. D-vitamindråberne fra Inno Pharma var ved en fejl hele 75 gange stærkere, end de burde have været. I løbet af kun tre måneder dryppede Nicoline så meget D-vitamin i sin datter, at det svarer til et forbrug på 13,5 år. Skaderne skulle vise sig at være voldsomme.

D-dråber til børn trækkes tilbage: Risiko for nyresvigt

- Vores læge sagde det meget godt. Han sagde, at det svarer til, at vi har givet Emma 75 piller om dagen i stedet for en. Det er frygteligt at tænke på. Vores datter har været så syg, at vi mange gange frygtede, at vi skulle køre hjem fra hospitalet med en tom autostol, fortæller 27-årige Nicoline Holm, der er gift med Jesper Holm på 25.

- Vi skal for altid frygte for Emmas fremtid. Emmas nyrer er hårdt ramt og kan holde helt op med at virke. Det kan også sætte sig i hjertet. Vi ved det ikke. Men jeg er virkelig bange for fremtiden, tilføjer Nicoline.

Brækkede benet

Selvom de sidste mange måneder har været fyldt med frygt, så er det alligevel et stor grin, der mødes os, da Ude og Hjemme besøger den unge familie i deres lejlighed i Haderslev.

Camilla Läckberg: De håbede min baby ville dø

Ni måneder gamle Emma kan slet ikke lade være med at sende søde grimasser til de besøgende. Hun er lykkeligt uvidende om, at hun er meget syg. Hun lader også til at være ret ligeglad med, at hun her i julen faldt ned ad puslebordet og brækkede det højre lårben. Emmas grin får hende til at sprælle selv med gipsbenet, der formentlig også er en konsekvens af forgiftningen. Emmas knogler er svækkede af den medicin, der skal afgifte hendes krop.

Læs hele historien i det nye Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 25. januar 2017.

Her kan du se nogle billeder af Emma med sine forældre samt af Emma under indlæggelsen:

Emma blev forgiftet

Sponsoreret indhold