Skæbner

Lille Ole Fredrik erklæret kræftfri

12. december 2013 af Mikkel Milsgaard Foto AOP
I december i fjor opdagede hans forældre en knude på halsen af ham. Lægen sagde, at det bare var en hævet lymfekirtel. Men kort efter begyndte et mareridt, som først nu er slut. Heldigvis endte det lykkeligt.

Det bliver alligevel en god jul for 6-årige Ole Fredrik og hans familie. I et helt år har hans kræftsygdom fyldt hele deres tilværelse, men nu er der pludselig blevet plads til at tænke positive tanker igen.

LÆS OGSÅ: Fik kræft som fem-årig

Han fejler intet

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I december i fjor opdagede Lise og Tommy Skagseth, at deres lille søn havde en bule på halsen. Først tænkte de ikke videre over det, men i januar i år var bulen der stadig, og Ole Fredrik blev derfor undersøgt hos en læge.

- Der er intet galt med den dreng. Der kan blot være tale om en hævet lymfekirtel, lød svaret.

LÆS OGSÅ: Svulsten forsvandt af sig selv

Vred sig i smerte

Lise vendte hjem - beroliget og uden bekymringer for fremtiden. Men da Ole Fredrik i ugerne efter begyndte at vride sig i smerte, når han drejede hovedet, vendte de bange anelser tilbage. Kunne det virkelig passe, at det blot var en hævet lymfekirtel, som forvoldte så megen smerte?

LÆS OGSÅ: Anna vandt over kræften

Behandling med cellegift

Lise tog derfor Ole Fredrik med til en øre-, næse-, halslæge, som straks henviste drengen til sygehuset, hvor lymfekirtlen blev opereret bort den 7. marts. Det viste sig, at Ole Fredrik havde lymfekræft.

Han måtte straks under behandling, så kræften ikke spredte sig.

- Vi fortalte Ole Fredrik, at han skulle igennem en behandling med cellegift, fortæller 38-årige Lise Skagseth.

Ole Fredrik skulle vide, at det ville blive et langt og hårdt forløb. Selv tog Ole Fredrik dog situationen med et barns nysgerrige, modige og livslystne indstilling.

LÆS OGSÅ: Skal jeg dø nu mor

Troede ikke på statistikken

Familien, der bor i Ås i Norge, fik at vide af lægerne, at prognoserne var gode.

- Men vi kunne ikke slå os til ro med, at vi havde statistikken på vores side. Tal og statistik sluttede vi med at tro på, da vores egen søn blev syg, fortæller Lise, som sammen med Tommy, 42, også har børnene Jan Martin på 10 og Eirin på 16.

Julen reddet

Mens behandlingen stod på, blev hverdagen for familien sat på standby. Eirin husker især, at det var hårdt at tage eksamen, mens lillebror var alvorligt syg.

LÆS OGSÅ: 1.b i sorg

Heldigvis vendte situationen for nylig, og julen er reddet for familien Skagseth, som ser frem til at slappe af og hygge sig i hinandens selskab. Foreløbig skal Ole Fredrik gå til kontrol én gang om måneden. Men han er rask - og det er den bedste julegave, de nogensinde har fået.

Sponsoreret indhold