Skæbner

Lille Oskar blev kørt ned før han blev født

4. februar 2016 af Carsten Holst. Foto: Privat og Jørgen Ploug
Oskar mærkede, allerede før sin fødsel, at livet kan være farligt. Mens han lå i sin højgravide mors mave, blev han og moderen, Drude Krarup, kørt ned i en rundkørsel.

Drude Krarup fra Struer ved bedre end nogen, hvor utroligt mange tanker der i løbet af et splitsekund kan nå at flyve gennem et menneskes hoved. Den lektie lærte hun efter en uhyggelig oplevelse, der var tæt på at ende i en tragedie.

LÆS OGSÅ: Fik uhyggelig besked fra den anden side: Forudså ung kvindes død

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kørt ned i et fodgængerfelt

Den 21-årige vestjyde var højgravid med sit første barn, da hun mandag den 9. marts i fjor blev kørt ned af en bilist i et fodgængerfelt i nabobyen Holstebro.

”Nu må han da stoppe”, nåede Drude at tænke, da bilen var få meter fra hende. Men det gjorde bilisten ikke.

– Da bilen ramte mig, tænkte jeg ikke på mig selv, eller hvad der var sket mig. Kun på drengen i min mave, og om han ville overleve. Det var fuldstændig surrealistisk. Jeg var forvirret, og følte i første omgang ingen smerter. Jeg havde kun fokus på mit ufødte barn, og om han ville klare den ublide medfart, siger Drude Krarup.

– Efter ulykken blev jeg scannet på sygehuset, men ikke røntgenfotograferet. Strålerne kunne indebære en risiko for barnet. Derfor var vi ikke sikre på, om alt var i orden med både barnet og mig, da jeg skulle føde. Lægerne vidste f.eks. ikke, om jeg havde brud på bækkenpartiet, hvilket ville komplicere fødslen, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Jeg slog min datter ihjel

Tre måneders uvished

Mandag den 1. juni 2015 klokken 00.31 blev Oskar født på Holstebro Sygehus. En sund og velskabt dreng på 4.020 gram og 55 cm. Det var på alle måder et rørende og lykkeligt øjeblik for drengens forældre, Drude Krarup og Tobias Borg, 26.

Da personalet på fødeafdelingen fortalte, at Oskar ikke havde nogen former for fysiske eller mentale skavanker, kunne forældrene endelig ånde lettet op. Tre måneder i uvished blev afløst af glæde og taknemmelighed.

- Heldet var med os, og jeg fik verdens dejligste dreng med hjem fra sygehuset, siger Drude Krarup.

Læs hele historien i Ude og Hjemme nr. 5, der er i handlen fra onsdag den 3. februar.

Sponsoreret indhold