Skæbner

Lines sorg: Far slog mor ihjel

14. juni 2016 af Redaktionen
Foto: Jacob Ljørring
Line mistede begge sine forældre som 19-årig, da hendes far slog hendes mor ihjel og derefter tog sit eget liv. I et afskedsbrev gav han Line skylden.

- Du kommer ikke levende ud af det!

Sådan havde Lines far, Bjørn, sagt til Lines mor et år forinden, hvor parret efter 30 års ægteskab havde en af deres kriser. Lines mor, Mette, havde talt om skilsmisse.

Dengang blev Mette hos ham, fordi hun ville beskytte børnene for dramaet.

- Mor viste, at hun var nødt til at sælge sin dyreklinik, skifte navn og gå under jorden, hvis hun gik fra far. Det talte vi tit om. Vi var alle sammen bage for far. Han havde et voldsomt temperament, og han var utilregnelig. Mor var det stik modsatte. Hun var klog og rolig, passede på os og elskede sit arbejde som dyrlæge. Hun var meget omsorgsfuld og havde alt for meget empati. Vi var meget tætte, mor og jeg, og der går ikke en dag, hvor jeg ikke savner hende, siger 26-årige Line Vyk fra Søborg.

Læs også: Dræbte hun virkelig sin mor 

Line fik skylden for drabet

Hun mistede sin mor for syv år siden, da faren gjorde alvor af sine trusler og skød og dræbte hende. Straks derefter skød han sig selv. I et afskedsbrev gav han Line og hendes yngste storebror skylden.

Siden har Line været pint af spørgsmålet, om hun kunne have reddet sin mor.

- Det var jo mig, der havde det sværest med far. Mor havde for længst indordnet sig. Hun elskede ham ikke mere, men hun lod som ingenting, når han var grov og blev hidsig. Hun lod ham bare rase af, fortæller Line.

Læs også: Politiets anklage - hun slog sit barn ihjel

Dagen for drabet

En uge før, Line fik sin studenterhue, var hun pludselig flyttet hjemmefra. Hun var kommet op at skændes med sin far, og han havde slået hende.

De to ældre brødre var for længt også flyttet hjemmefra, og Mette havde derfor ikke længere nogen grund til at blive i det dårlige ægteskab. Nu skulle hun skilles, og huset skulle sælges.

Mette skulle sammen med Lines far vise huset frem for en ejendomsmægler, og hun tog sin søster med. Når der var andre i huset, kunne hun føle sig sikker, troede både hun og Line.

Læs også: Død af overdosis - dagplejemor anklaget for mord

Men det viste sig desværre ikke at være tilfældet. Netop denne dag slog Lines far til og dræbte altså både Lines mor og sig selv.

I Ude og Hjemme, der er på gaden onsdag den 15. juni 2016, kan du læse alt om den skæbnesvangre dag, om Lines sorg bagefter og om, hvordan Line har det i dag med den skyld, som hendes far gav hende.

Læsernes bedste råd:

Læsernes bedste råd

Sponsoreret indhold